Max Verstappen op pole in Monaco, Pรฉrez start achteraan

Red Bull Monaco

Na een ongelofelijk spannende kwalificatie was Max Verstappen met een 1:11.365 de snelste. Fernando Alonso stond binnen een tiende van de Nederlander, Charles Leclerc eindigde als derde. Sergio Pérez was de grote verliezer van de dag, de Mexicaan crashte in Q1 en start achteraan.

-Liveblog gesloten-

Update 17:34

De volledige uitslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco:

Update 17:11

Na een spectaculaire kwalificatie pakt Max Verstappen pole position voor de Grand Prix van Monaco! Fernando Alonso eindigt als tweede, Charles Leclerc als derde. Over de boordradio laat de Nederlander weten dat hij meerdere keren de muur heeft geraakt. De sleutel lag in de derde sector.

Update 17:08

Esteban Ocon naar de snelste tijd! Iedereen gaat er nog één keer voor zitten, nog ruim twee minuten op de klok. 

Update 17:07

Max Verstappen reed zijn eerste ronde met meer brandstof, de Nederlander is er nog een keer voor gaan zitten en neemt de snelste tijd over. De top vijf staat bijna binnen een tiende.

Update 17:05

De auto van Norris is gerepareerd. De Brit gaat in actie komen in Q3 terwijl George Russell de vierde tijd van Verstappen overneemt. 

Update 17:02

Na de eerste rondes heeft Fernando Alonso de snelste tijd. Carlos Sainz staat tweede voor teamgenoot Charles Leclerc. Max Verstappen moet op dit moment genoegen nemen met de vierde tijd. 

Update 16:59

Het derde en laatste deel van de kwlaificatie is begonnen. Wederom stond Verstappen te wachten aan het einde van de pitstraat. 

Update 16:56

De volledige uitslag van het tweede deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco:

Update 16:52

Het tweede deel van de kwalificatie zit erop. Max Verstappen was wederom de snelste. Oscar Piastri, Nyck de Vries, Alexander Albon, Lance Stroll en Valtteri Bottas komen vandaag niet meer in actie. 

Update 16:51

Lance Stroll is vergeten te stoppen bij de weegbrug. Er is een kans dat de Canadees wordt gediskwalificeerd. 

Update 16:49

Lando Norris raakt de muur en is voor nu klaar. De McLaren rijdt nog maar de Brit heeft schade. Mocht hij Q3 halen is het maar de vraag of hij in actie kan komen. 

Update 16:46

Met nog vijf minuten te gaan staan George Russell, Alexander Albon, Lance Stroll, Nyck de Vries en Yuki Tsunoda in de gevarenzone. 

Update 16:40

Na de eerste rondes heeft Verstappen de snelste tijd op zijn naam. De mannen van Mercedes staan er op dit moment niet goed bij.

Update 16:36

Het tweede deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco is begonnen. Max Verstappen stond al klaar aan het einde van de pitstraat. 

Update 16:33

De volledige uitslag van het eerste deel van de kwalificatie:

Update 16:30

Carlos Sainz en Lewis Hamilton moesten er op het laatste moment echt voor gaan zitten. Uiteindelijk halen ze het beide. Max Verstappen eindigt Q1 met de snelste tijd voor Yuki Tsunoda die de tweede tijd reed. De afvallers zijn Sargeant, Magnussen, Hülkenberg, Zhou en Pérez.

Update 16:25

Nog drie minuten op de klok en Carlos Sainz staat vijftiende. Dat zou precies genoeg zijn voor Q2 maar de mannen van Haas gaan net naar buiten met nieuwe banden en weinig brandstof.

Update 16:21

In het eerste deel van Q1 gingen de coureurs duidelijk nog niet voor de allersnelste tijd. Bijna alle coureurs verbeteren zich na de rode vlag. Nyck de Vries springt even naar de tweede plaats maar zakt langzaam naar beneden op de tijdenlijst.

Update 16:17

Met nog iets meer dan elf minuten op de klok zijn we weer begonnen.

Update 16:15

Over twee minuten wordt de sessie hervat.

Update 16:10

Terwijl de klok stil staat zijn het de coureurs van McLaren die op de plaatsen één en twee staan. Lewis Hamilton, Nyck de Vries, Logan Sargeant, Carlos Sainz en Alexander Albon staan in de gevarenzone. 

Update 16:07

Rode vlag! Sergio Pérez staat stil bij het uitkomen van bocht 1. De Mexicaan kan niet verder. Bij het inkomen van de eerste bocht heeft hij geen grip en raakt hard de muur.

Update 16:04

Het is direct druk op de baan. Verstappen heeft op dit moment de snelste tijd op zijn naam staan.

Update 16:00

De kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco is van start gegaan. Lewis Hamilton crashte tijdens de derde vrije training. Zijn auto is gerepareerd en de Brit kan gewoon deelnemen aan de kwalificatie. 

Update 15:50

Welkom bij het liveblog van de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie op het stratencircuit.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden