Max Verstappen wint probleemloos de Grand Prix van België

Max Verstappen Belgie helm

Max Verstappen wint op onverslaanbare wijze de Grand Prix van België. Vanaf de veertiende plek weet hij als eerste over de finish te komen. Het podium wordt compleet gemaakt door Sergio Pérez en Carlos Sainz. Charles Leclerc moet het dankzij een tijdstraf doen met de zesde plek.

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Update 16:47

En hier is dan de officiele uitslag van de top 10 van de Grand Prix van België:

Update 16:37

Het verslag van de race voor de Grand Prix van België verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 16:34

Leclerc krijgt een vijf seconden straf vanwege te snel rijden in de pitstraat. Hierdoor is hij alsnog zijn vijfde positie kwijt aan Alonso. 

Update 16:31

Charles Leclerc heeft Alonso nog wel in kunnen halen, maar hij heeft niet de snelste tijd neergezet.

Update 16:30

Verstappen rijdt een mooie laatste ronde en rijdt de Grand Prix van België uit vanaf de veertiende plek! 

Update 16:28

Leclerc maakt in de voorlaatste ronde een pitstop voor de rode band, waardoor hij net voor Alonso op de baan terecht komt. Alonso haalt hem door DRS nog in, maar de nieuwe rode banden zouden dit zometeen goed moeten maken.

Update 16:26

Lewis Hamilton heeft een waarschuwing gekregen omdat hij na zijn uitvalbeurt niet naar het medical centre is gegaan.

Yuki Tsunoda sluit zich met een dertiende plek nog snel aan voor het gevecht op het laatste punt. Voor nu rijdt Albon op die tiende plek, op de voet gevolgd door Stroll en Norris.

Update 16:25

Met nog drie ronden te gaan heeft Verstappen een gat geslagen van ruim 17 seconden. Russell lijkt het Sainz niet meer moeilijk te kunnen maken.

Update 16:21

Met nog vijf ronden te gaan krijgt Sainz een aanvallende Russell achter zich. Russell heeft het gat weten te dichten naar 2.5 seconden, wat nog voor spannende dingen kan zorgen in de slotfase van de race.

Update 16:15

Ronde 35/44: Groot gevecht tussen Ocon, Gasly en Vettel voor de zevende plek. De coureurs rijden drie man dik op de baan, waardoor Vettel de twee coureurs om zijn oren krijgt. De positie van Gasly weet hij uiteindelijk weer terug te winnen.

Update 16:12

Sainz vraagt zich af wat er gebeurt als hij een driestopper gaat doen. Als antwoord krijgt hij te horen dat hij dan achter Russell zal eindigen, op de vierde plek. 

Update 16:09

Verstappen geeft aan dat zijn auto langzamer opschakelt. Over de boordradio krijgt hij te horen dat dit over een ronde of twee weer normaal zou moeten zijn. Voor het team dus geen reden tot paniek.

Update 16:07

Charles Leclerc is na zijn pitstop weer teruggereden naar de vijfde plek.

Update 16:04

Ronde 30/44: Verstappen wordt naar binnen geroepen! Hij wordt voorzien van een nieuwe set mediums. Door zijn vrije pitstop komt hij als leider in de wedstrijd terug op de baan.

Update 16:02

Ronde 29/44: Russell wordt vanaf de tweede plek naar binnen geroepen voor een pitstop, maar blijft op de baan. Ondertussen heeft Verstappen 23 seconden voorsprong op Russell, wat een vrije pitstop voor de Nederlander betekent.

Update 16:00

Pérez gaat in ronde 28 naar binnen. Hij gaat naar de harde band. Prachtige stop van 2.4 seconden. Hij blijft net voor Sainz op de baan; van plek 2 naar plek 3. Hij heeft enkel Russell aan zich voorbij moeten laten gaan.

Update 15:55

Ronde 26/44: Sainz wordt naar binnen geroepen. Vanaf de derde plek duikt hij de pits in, met een vrije bandenkeuze. De harde band wordt onder zijn auto geschroefd. Ook Leclerc wordt naar binnengeroepen en gaat naar de medium band, een dubbele pitstop dus voor Ferrari. Sainz komt als vierde terug op de baan, Leclerc als zevende.

Update 15:50

Red Bull staat weer sterk op de eerste en tweede plek! 

Update 15:46

Yuki Tsunoda startte achteraan en staat momenteel, na zijn pitstop, op de zestiende plek. Zijn teamgenoot Pierre Gasly staat voor nu twaalfde op de harde band.

Update 15:43

Leclerc krijgt te horen dat het team een P5-finish verwacht. Hij krijgt nu de keuze voor een medium of harde band. 

Update 15:40

Ronde 18/44: Verstappen P1! Zodra hij in de DRS van Sainz terechtkwam, is hij direct in de aanval gegaan. En na de eerste poging is het Verstappen direct gelukt de leiding in de wedstrijd over te nemen.

Update 15:38

Ronde 16/44: Verstappen in de pits! Hij is naar de harde band gegaan. De Nederlander komt als tweede terug op de baan, nog voor zijn teamgenoot. Leclerc is ondertussen in gevecht met Russell en lijkt dit niet te winnen. 

Update 15:35

Pérez komt voor Leclerc op de baan en schiet gelijk in de verdediging. De Mexicaan staat momenteel op de medium band, waardoor hij waarschijnlijk écht als verdediger wordt ingezet. 

Update 15:33

Veel coureurs maken nu een pitstop. Mede daardoor ligt Sainz alweer op de derde plek. Leclerc ligt hierdoor vijfde. Max Verstappen geeft over de boordradio aan dat hij zijn pitstop nog iets wil uitstellen. Het vergaat hem dus nog prima op de rode band. Pérez gaat op de mediumband nu naar binnen.

Update 15:28

Ronde 11/44: Sainz naar binnen. Hij gaat naar de medium band. Hierdoor liggen beide Red Bulls aan kop. Verstappen heeft zijn teamgenoot per DRS ingehaald. Sainz is teruggevallen naar de zesde plek.

Update 15:25

Sainz en Verstappen rijden als enige coureurs op de zachte band. De banden van Sainz zien er al aardig versleten uit. Ook Verstappen krijgt van zijn team te horen dat hij voorzichtig moet zijn met de banden.

Update 15:21

Verstappen is voorbij aan Russell en rijdt momenteel op de derde en dus een podiumplek. 

Update 15:20

Na een chaotisch begin ziet de TOP 10 er als volgt uit:

1) SAI
2) PER
3) RUS
4) VER
5) ALO
6) VET
7) ALB
8) RIC
9) STR
10) OCO
Bottas en Hamilton zijn uitgeschakeld.

Update 15:16

Er wordt weer geracet! Leclerc is na zijn pitstop als zeventiende op de baan gekomen. Verstappen is druk bezig en staat voor nu op de zesde plek. 

Update 15:14

Hier beelden van het incident tussen Latifi en Bottas. Ocon is ook kort geraakt, maar lijkt vooralsnog geen problemen te ervaren.

Update 15:11

Momenteel rijden we in ronde 3 nog steeds achter de safety car. Leclerc klinkt boos op de radio en komt naar binnen. Hij heeft het over rook aan de rechtervoorband. Hij pit voor een nieuwe set mediumbanden. Verstappen staat nu op de achtste plek. 

Update 15:07

Safety car! Lewis Hamilton staat met een rokende auto langs de baan. Latifi is te wijd gegaan, en heeft daarmee Bottas geraakt. Bottas maakte en spin en staat nu vast in het grind. Ook voor hem is de Grand Prix van België vroegtijdig klaar.

Update 15:05

We zijn onderweg en het is gelijk chaos! Pérez kwam moeilijk weg, maar ligt ondertussen weer tweede. Hamilton heeft Alonso geraakt en is ondertussen zelf uitgeschakeld. Alonso ligt momenteel vierde.

Update 14:53

Volg de race mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 14:50

Welkom bij het liveblog van de race voor de Grand Prix van België. Het belooft een spannende race te worden op Circuit de Spa-Francorchamps!

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden