Bottas snelste in VT1 GP van Frankrijk

18 jun 2021 door Tim Koenders
M265018

Valtteri Bottas heeft met een 1:33.448 de snelste tijd gereden in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk. Lewis Hamilton en Max Verstappen sloten de eerste vrije training af als tweede en derde.

-Liveblog gesloten-

Update 12:41

De volledige uitslag van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk:

Update 12:36

Het verslag van VT1 voor de Grand Prix van Frankrijk verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 12:31

De eerste vrij training zit erop, Valtteri Bottas was de snelste. Lewis Hamilton sluit de eerste vrije training af als tweede, Max Verstappen eindigt als derde.

Update 12:25

Afgelopen week werd officieel naar buiten gebracht dat Esteban Ocon zijn contract heeft verlengd bij Alpine. Net als Gasly rijdt ook hij met een ander helmdesign dit weekend.

Update 12:20

Max Verstappen komt de baan weer op. Het team heeft de vloer van de auto gecontroleerd en de Nederlander kan veilig het circuit weer op.

Update 12:12

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 12:09

Verstappen is nog niet tevreden met zijn auto. De Nederlander meldt aan zijn team dat de auto niet goed instuurt. Een verandering aan de voorvleugel maakt het niet beter. Verstappen komt wijd uit en lijkt wat schade op te lopen op de kerbstones.

Update 12:04

De harde banden worden ingeruild voor de zachte. De tijden worden verbeterd en ditmaal is Mercedes het snelst. Valtteri Bottas staat op de eerste plaats, drie tienden voor zijn teamgenoot. Pérez heeft nog niet op de zachte band gereden. Ondertussen spinde Sainz in bocht twee, hij wist zijn Ferrari uit de muur te houden.

Update 11:58

Mercedes is niet te spreken over de zogenoemde 'sausage kerbs' aan de buitenkant van de baan. Bottas kwam eerder in de training te wijd uit en beschadigde zijn auto. Mercedes meldt aan de FIA wel honderdduizend pond aan schade te hebben.

Update 11:52

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:50

De meeste coureurs hebben tot nu toe op de harde band gereden. Voorlopig staan de beide mannen van Red Bull bovenaan de tijdenlijst, daarachter staan de beide Mercedessen.

Update 11:45

Vettel spint in bocht elf en gaat achterwaarts de muur in. Na even stil te hebben gestaan krijgt hij zijn Aston Martin weer aan de praat. De viervoudig wereldkampioen rijdt zelfstandig terug naar zijn team.

Update 11:41

Pierre Gasly pakte een derde plaats in Bakoe. Dit weekend rijdt hij in eigen land, een goede reden om met een ander helmdesign te rijden.

Update 11:36

Valtteri Bottas moet naar binnen, zijn team meldt op de radio dat de Fin schade heeft aan zijn voorvleugel.

Update 11:33

Ook Tsunoda gaat in de rondte, bij het opkomen van het rechte stuk is de Japanner iets te enthousiast. Net als Schumacher kan hij zijn weg gewoon vervolgen.

Update 11:32

De training is nog maar net begonnen maar Schumacher is al gespind. De Duitser schiet rechtdoor en weet zijn auto nog maar net uit de muur te houden. Hij kan zijn weg gewoon vervolgen maar kiest ervoor om naar binnen te gaan.

Update 11:30

De lichten staan op groen en de eerste vrije training is officieel van start gegaan. Sebastian Vettel is de eerste die op de baan komt.

Update 11:26

George Russell zal niet in actie komen tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk, de Brit wordt vervangen door Roy Nissany.

Update 11:21

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:18

Welkom bij het liveblog van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie op Paul Ricard.

18 jun 2021 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen