VT1 Grand Prix van Monaco: Pérez de snelste

SI202105200563_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez heeft de snelste tijd in de eerste vrije training van de Grand Prix van Monaco. De thuisrace van Charles Leclerc, die zijn training vroegtijdig moest afbreken vanwege een probleem met de auto. Verstappen pakt de derde tijd.

Het verslag van VT1 voor de Grand Prix van Monaco verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Top 10:

 1. Pérez (1.12.487)
 2. Sainz
 3. Verstappen
 4. Gasly
 5. Hamilton
 6. Bottas
 7. Norris
 8. Vettel
 9. Tsunoda
 10. Räikkönen

Update 12:30

De eerste vrije training zit erop! Sergio Pérez heeft de snelste tijd in handen die hij in de laatste ronde verbetert. Daarachter volgen Carlos Sainz en Max Verstappen. De Mercedessen staan op een vijfde en zesde plek.

Update 12:25

Nog vijf minuten te gaan. Pérez pakt nog de snelste tijd van Verstappen op de soft band. Verstappen is niet tevreden met een instelling van zijn auto en vraagt of het team het kan terugdraaien. Daniel Ricciardo heeft iets te snel in de pitstraat gereden wat een boete oplevert voor het team van McLaren.

Update 12:17

En Verstappen gaat naar de snelste tijd! (1:12.648) Pérez volgt hem met +0.169 verschil. Hoewel er hier een daar een korte gele vlag naar buiten komt, zijn er tot nu toe geen grote ongelukken gebeurd.

Update 12:10

Ondertussen is Pierre Gasly naar de eerste tijd gereden (1:12.929). Carlos Sainz gaat ook snel over de baan, hij heeft een voorlopige tweede plaats met +0.036 verschil. De aantal gele vlaggen in de eerste sector waren voor Kimi Räikkönen die rechtdoor schoot en Carlos Sainz die de muur aantikte. Ook Alonso verremt zich en schiet door op de baan. Gelukkig geen schade.

Update 12:07

Vandaag wordt ook stilgestaan bij het overlijden van Niki Lauda. Hij overleed twee jaar geleden voor de race in Monaco.

Update 12:00

De voorlopige tussenstand:

 1. Bottas (1:13.131)
 2. Verstappen
 3. Sainz
 4. Hamilton
 5. Perez
 6. Norris
 7. Vettel
 8. Latifi
 9. Gasly
 10. Russell

Update 11:55

Sector 2 heeft een gele vlag. Fernando Alonso raakt de muur en verliest een stuk van zijn vleugel! Er komt een virtual safety car naar buiten. Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:50

Leclerc's race weekend begint niet optimaal. Ferrari maakt bekend dat de Monegask deze training niet meer gaat rijden. Het team heeft een motorprobleem ontdekt en moet dat nu gaan oplossen. Ondertussen blijft zijn teamgenoot zijn eigen snelste tijd verbeteren. Verstappen kwam in een van zijn snelle rondes Mazepin nog tegen die in de weg reed. Het is sowieso druk op de baan en er zijn meerdere coureurs die last hebben van verkeer.

Update 11:40

De meeste auto's hebben een paar rondjes achter de rug. Alle coureurs gingen in de eerste minuten meteen de baan op. Omdat er dit weekend toeschouwers bij de grand prix mogen zijn, heeft 'lokale held' Charles Leclerc een speciale tribune. Hij is wel binnengekomen in de pitbox met een motorprobleem. Teamgenoot Carlos Sainz pakt de snelste tijd (1:14.457)

Update 11:30

Voor het komende weekend rijdt het team van McLaren met een speciale livery. Ook het team van Williams heeft iets anders toegevoegd aan hun auto. Om hun 750ste grand prix te vieren hebben ze honderd namen van de fans op hun halo staan.

Update 11:23

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:21

Van harte welkom bij het liveblog voor de Grand Prix van Monaco. Het komende uur zullen de teams gaan beginnen met de voorbereiding voor de grand prix van komende zondag.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden