Verstappen bovenaan in VT2 in Miami

door Olav Veenhof
Verstappen miami

Max Verstappen weet weer wat winnen is. De Nederlander finisht bovenaan in de tweede vrije training in Miami. Achter hem volgen beide Ferrari's van wie Charles Leclerc niet het einde van de training haalt dankzij een crash. De snelste rijder in VT1 George Russell finisht als vijftiende.

---LIVEBLOG GESLOTEN---

Update 00:30

De klok staat op nul, dus komt er een einde aan deze vrije training. Sergio Pérez schiet nog even door in bocht 1 en verder doen de meeste rijders een proefstart.

Update 00:27

We kunnen weer racen. Met nog twee minuten op de klok zullen de meeste coureurs voor de bühne naar buiten gaan, maar voor de fans is het in iedergeval mooi om de rijders weer op de baan te zien.

Update 00:21

Charles Leclerc staat in de muur. In bocht zeven staat de Ferrari in de muur en de rode vlag is gezwaaid. Hij heeft een momentje overstuur en gaat vol in de muur.

Update 00:20

Fernando Alonso met een sneer naar zijn oude team. De Spanjaard zegt dat het team van Alpine alleen mee kan doen tijdens de vrije training.

Update 00:15

Nog vijftien minuten te gaan en dit is de tussenstand.

Update 00:10

Yuki Tsunoda verremt zich. De Japanner is bezig aan een pushlap, maar kan zijn setje softbanden weggooien. Tsunoda kan nog niet echt potten breken met een negentiende tijd, zijn teamgenoot de Vries doet het nog minder. Nyck de Vries kan zijn dramatische weekend nog niet herstellen, hij staat nu laatste.

Update 00:02

Elke rijder heeft nu een tijd neergezet op de zachte band. Norris is weggezakt naar de vierde plek. Beide Ferrari's staan boven hem en Verstappen heeft de leiding in handen. Op de vijfde plek rijdt Fernando Alonso en op de achtste plek Lance Stroll.

Update 23:55

De aanval op Norris is geopend. Alle rijders zijn bezig aan een snelle ronde op de soft banden. Leclerc lijkt op weg naar de snelste tijd maar verremt zich. De teamgenoot van Norris gaat naar de tweede tijd.

Update 23:51

Lando Norris naar de eerste plek. De jonge Brit gaat als eerste voor een snelle ronde op de softs op pad en pakt gelijk de eerste tijd van Verstappen af. De voorsprong met de Nederlander is zes tienden.

Update 23:47

Dankzij een paarse eeste sector gaat Verstappen nu naar de eerste plek. Achter hem staat na een kwartier rijden Charles Leclerc. Sergio Pérez en Carlos Sainz. De Mercedessen die het in de eerste vrije trainingen nog zo goed deden, staan nu zesde en achtste.

Update 23:42

Red Bull komt met een antwoord. Verstappen en Pérez verbeteren allebei hun tijd en splitten de Ferrari's. Achter de twee topteams staan Ocon en Gasly gevolgd door de thuisheld Logan Sargeant.

Update 23:40

Beide Ferrari's zetten aan. Terwijl Kevin Magnussen in sector twee spint en de muur raakt, gaan beide Ferrari's naar de snelste tijd. Leclerc zet een 1:29.497 neer, zijn Spaanse teamgenoot is zes tienden langzamer en staat nu tweede.

Update 23:36

De eerste tijden stromen binnen. Verstappen opent met een 1:30.146, op gepaste afstand volgen Sergio Pérez en Pierre Gasly.

Update 23:33

Het is voor F1-rookie Logan Sargeant het eerste race-evenement in de Verenigde staten ooit. De Amerikaan doorliep de Europese autosportladder en heeft nooit eerder gereden in zijn thuisland. Dit doet hij met een speciale helm

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Logan Sargeant (@logansargeant)

Update 23:30

De lampen staan op groen. Anders dan vorige week in Azerbeidzjan gaat de tweede vrije training van start. Beide Aston Martin en Alfa Romeo rijders gaan direct naar buiten.

Update 23:25

Welkom bij het liveblog voor VT2 van de Grand Prix van Amerika in Miami. Het komende uur wordt je hier op de hoogte gehouden van alle actie op de baan

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden