Carlos Sainz snelste in VT1, gevolgd door Verstappen en Leclerc

Carlos Sainz Hongarije

Carlos Sainz klokt de snelste tijd tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije. De top 3 wordt compleet gemaakt door Max Verstappen en Charles Leclerc. 

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Update 15:05

Hier de volledige uitslag van de eerste vrije training: 

Update 15:03 

Vanmiddag vindt de tweede vrije training plaats. Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 15:00

De auto's worden afgevlagd en Carlos Sainz heeft de snelste tijd in handen. De top drie wordt compleet gemaakt door Max Verstappen en Charles Leclerc. Lando Norris is afgevlagd op een verrassende vierde plek.

Update 14:58

Met nog twee minuten op de klok zijn alle coureurs op de baan te vinden. Ook alle tijden zijn voor nu gezet op de softs.

Update 14:56

Met het krappe circuit en de drukte op de baan is het soms lastig om een ideale ronde te rijden zonder andere coureurs die in de weg zitten. Meerdere coureurs hebben dat op de baan al gemerkt, waaronder Pérez en Schumacher. 

Update 14:54

Lando Norris is ondertussen geklommen naar de vierde plek. De kleine vertraging die de coureur aan het begin van de training had, lijkt dus helemaal opgelost. Daniel Ricciardo staat momenteel op een prima achtste plek.

Update 14:51

Het is druk op de baan en er worden veel tijden verbeterd. De tijd van Verstappen is alweer verslagen door Sainz, die nu 0.130 voorsprong heeft op de Nederlander.

Update 14:45

Max Verstappen staat nu bovenaan met de snelste tijd: 1:18.880. Leclerc volgt de Nederlander op de voet, nu met een tiende achterstand. De top 3 wordt compleet gemaakt door Sainz, die ook weer op weg is naar een snelle ronde.

Update 14:40

Nog twintig minuten te gaan in deze training! De snelste sectoren zijn voor nu aardig verdeeld, met Leclerc nog steeds bovenaan met de snelste tijd: 

Update 14:35

Er schakelen steeds meer coureurs over op de zachte band. De Mercedessen hebben zich hiermee naar de top 5 gebracht. Russell staat zelfs op een tweede plek, vlak achter Leclerc. 

Update 14:30

We zijn alweer op de helft van de eerste vrije training. Het is erg rustig op de baan. Er zijn slechts zeven coureurs op het circuit te vinden, waaronder Lando Norris. Hij staat momenteel op de twintigste plek, wat dit geen vlekkeloze training maakt voor de Brit. Zijn teamgenoot staat echter op een vijfde plek met de medium band. Ricciardo sluit aan achter Leclerc, Verstappen, Sainz en Pérez, die allemaal een tijd hebben gezet op de zachtste band.

Update 14:25

De coureurs van AlphaTauri staan momenteel op een elfde en twaalfde plek. De tijden hebben ze op de harde band gezet. Voor nu staan Tsunoda en Gasly in de pit.

Update 14:20

Fernando Alonso sluit momenteel de top 10 af, en dat op zijn verjaardag! De Spanjaard is vandaag 41 jaar oud geworden.

Update 14:15

De coureurs zijn pas een klein kwartier op de baan te vinden, maar vooral in de top 3 wordt al erg geschommeld met de tijden. Voor nu staat Charlec Leclerc bovenaan, gevolgd door Max Verstappen en Carlos Sainz. Dit zijn de enige mannen die een tijd op de rode band hebben gezet.

Update 14:10

Het belooft een weekend te worden met wisselvallige weersomstandigheden. Zaterdag wordt er veel regen voorspeld, wat kan zorgen voor verrassende uitkomsten in de kwalificatie!

Upate 14:06

Bijna alle coureurs zijn momenteel op de baan. Vier mannen staan binnen, maar zij zijn wel al even kort naar buiten geweest. De banden die op dit moment gebruikt worden zijn erg verschillend, maar de meeste coureurs zijn op de harde band naar buiten.

Update 14:00

De lichten staan op groen en Sebastian Vettel is als eerste naar buiten! 

Update 13:58

Het zitje van Valtteri Bottas wordt deze training warm gehouden door Robert Kubica. Tijdens het afgelopen raceweekend kwam Kubica de eerste vrije training ook in actie. 

Update 13:55

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 13:50

Welkom bij het liveblog van de vrije training voor de Grand Prix van Hongarije! Het komende uur houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alle actie op de baan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden