Carlos Sainz snelste in Vt1, Verstappen zesde

door Olav Veenhof
Sainz Miami vrijdag

Carlos Sainz sluit de eerste vrije training van de Grand Prix van Monaco als snelste af. Op de medium band is hij met een 1:13.372 drie tienden sneller dan zijn landgenoot Fernando Alonso. Lewis Hamilton sluit de vanwege een rode vlag gestaakte sessie als derde af.

-Liveblog gesloten-

Update 14:27

Met nog drie minuten te gaan gaat Alexander Albon hard in de muur. Bij het ingaan van bocht 1 heeft hij overstuur en raakt hij de muur. Een harde crash voor de Williams-rijder. Er is een rode vlag en de sessie zal niet meer worden hervat.

Update 14:20

In de laatste tien minuten van VT1 gaan de topteams er weer voor zitten. Het is Carlos Sainz die opnieuw naar de snelste tijd gaat. Achter hem volgt zijn landgenoot op een halve tiende. Op de derde plek staat momenteel Lewis Hamilton. Max Verstappen die in sector drie de muur raakt staat momenteel zesde.

Update 14:10

We zijn weer onderweg. Door een korte onderbreking door de touché van Nico Hülkenberg was er een rode vlag, maar we kunnen nu weer gaan.

Update 14:06

Nico Hülkenberg is de eerste die schade rijdt aan zijn auto. Bij het aanremmen van de chicane raakt hij met zijn linkerachterband de muur en zijn band vliegt eraf. Wel kan hij zijn auto naar de garage rijden, wel is er een rode vlag op de baan. 

Update 14:03

Het is Lewis Hamilton die op de medium band naar de snelste gaat. Met een 1:14.035 kroont de drievoudig Monaco winnaar zich tot koning van Monaco tot nu toe.

Update 13:58

Met nog een halfuur te gaan is er nog geen rode vlag geweest doormiddel van een crash. Opvallend want een foutje zit in een hoekje in Monaco.

Update 13:49

Een rijder die dit weekend enorm onder druk staat is Nyck de Vries. Hij heeft nog geen punten weten te scoren en Helmut Marko heeft laten weten dat hij in Monaco en Barcelona moet laten zien dat hij zijn stoeltje waard is. Momenteel rijdt de Nederlander op een zestiende plek. Zijn teamgenoot Tsunoda doet het beter met een zevende tijd.

Update 13:47

Carlos Sainz zet de snelste tijd neer. Met twee paarse sectoren scherpt hij de tijd van Leclerc met een tiende aan.

Update 13:45

Na een kwartier staat de top drie er als volgt uit. Charles Leclerc staat bovenaan gevolgd op ruim een tiende door Carlos Sainz. Achter hem staat zijn landgenoot op ruim acht tienden.

Update 13:40

Carlos Sainz gaat wel héél dicht langs bij de muur en raakt zelfs met de wang van zijn band de muur. Hij rijdt zijn ronde door en zet de tweede tijd neer. Thuisheld Charles Leclerc klokt op de mediums de snelste tijd na tien minuten.

Update 13:33

Voordat Max Verstappen ook maar een meter heeft gereden heeft hij problemen. De Nederlander heeft bij het wegrijden van de pitstraat problemen met de koppeling en komt lastig weg. Ondertussen wordt zijn teamgenoot Sergio Pérez geblokt wanneer hij bezig is aan een snelle ronde. Een incident dat vaker zal gebeuren dit raceweekend.

Update 13:30

De lichten staan op groen! Gelijk gaan beide Mercedessen en Ferrari's naar buiten. Op het stratencircuit waar dit jaar ook de Formule 2 rijdt ligt nog weinig asfalt. Teams willen zo snel mogelijk zoveel mogelijk kilometers maken in Monte Carlo.

Update 13:28

McLaren rijdt dit weekend met een speciale livery. Het Britse team eert haar eigen 'Triple Crown' met een tijdelijke livery voor de MCL60. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Update 13:23

Voor 2022 werden de vrije trainingen altijd op de donderdag verreden. Dit was om minder verkeersdrukte in de straten van Monaco te krijgen. Sinds 2022 worden de trainingen op de vrijdag verreden.

Update 13:20

Welkom bij het liveblog van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Monaco. Het komende uur houden we je hier op de hoogte over de actie in de straten van Monaco 

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden