Bottas snelste in VT1 Grand Prix van Spanje

barc

Valtteri Bottas heeft de snelste tijd neergezet tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Spanje. Max Verstappen zat dicht in de buurt van de Fin. Hij werd tweede op 33 duizendste van een seconde.

Update 12:30

De eerste vrije training is afgelopen! Het einde was hectisch, waardoor meerdere coureurs geen ideale ronde hebben neergezet. Vanmiddag om 15.00 is de tweede vrije training en die is weer live te volgen bij Grand Prix Radio. Tot vanmiddag!

Top 10:

  1. Bottas (1:18.504)
  2. Verstappen
  3. Hamilton
  4. Norris
  5. Leclerc
  6. Sainz
  7. Gasly
  8. Vettel
  9. Perez
  10. Stroll

Update 12:25

Verstappen klaagt over het verkeer. Alle coureurs zijn op de baan dus het is ruimte zoeken voor de coureurs. Desondanks zet Verstappen de tweede tijd neer, op 33 duizendste achter Bottas.

SI202104300668_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Red Bull Racing / Lars Baron / Getty Images

Update 12:21

De baan is vrij en de coureurs komen weer de baan op. Verstappen gaat direct naar buiten op de softs. Hij gaat zijn best doen om de tijd van Bottas aan te vallen.

Update 12:20

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 12:15

Code rood! Robert Kubica, staat achterstevoren in de grindbak en komt er niet meer uit. In de vernieuwde bocht 10 gaat Kubica iets te hard op zijn gas en beland in het grind. Hij probeert er nog uit te komen, maar de auto staat muurvast.

Update 12:05

Beide Mercedessen verbeteren hun tijden op de softband en pakken de eerste en tweede tijd. Hamilton is een fractie sneller dan Bottas. Het gat tussen beide coureurs is drie honderdste. Verstappen staat voorlopig zevende. Hij is op dit moment de snelste op de harde band.

Verstappen-Portimao-700x467
Foto: Red Bull Content Pool

Update 12:00

Vettel zet de snelste tijd neer op de softs. Hij is vier tienden sneller dan Lewis Hamilton op de harde band, maar Hamilton is nu wel bezig met een outlap op softs. Verstappen is ook naar buiten, maar hij rijdt nog op de harde band.

Update 11:52

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:50

"Deze banden zijn super constant", luidt de boardradio van Valtteri Bottas. De Fin pakte vorige week pole position tijdens de Grand Prix van Portugal, maar wist zijn goede kwalificatie niet om te zetten in een overwinning. De Fin werd uiteindelijk derde achter Hamilton en Verstappen.

Valtteri Bottas / Portimão / Portugal / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Jiri Krenek)

Update 11:45

Alonso is de enige die een tijd op de softs heeft neergezet. Hij heeft voorlopig de tweede tijd staan. De rest van de coureurs rijden allemaal op de harde band. Hamilton is na een kwartier het snelste met een 1:19.675.

Update 11:35

De training is nog geen vijf minuten onderweg of Mazepin staat al in het grind. Hij gaat te hard op het gas en verliest de controle over zijn auto. Hij weet wel de achteruit te vinden en kan zijn weg weer vervolgen.

Nikita Mazepin / Haas/ Imola / Emilia-Romagna / 2021
Foto: Haas (Zak Mauger / LAT Images)

Update 11:30

De lichten staan op groen en er is gelijk activiteit op de baan. De helft van de coureurs zijn al de op baan. Tijdens de eerste vrije training mogen Robert Kubica en Roy Nissany meters maken voor de teams van Alfa Romeo en Williams. Russell en Raikkonen mogen vanaf de pitmuur de eerste training volgen.

Update 11:25

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:20

Welkom bij het liveblog van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Spanje. In deze liveblog houden we je op de hoogte van de gebeurtenissen op het circuit van Barcelona tijdens de eerste vrije training.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden