Verstappen snelste in VT2 GP van Groot-Brittannië

SI202107170160_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen eindigde de tweede vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië met een 1:29.902 als snelste. Leclerc en Sainz eindigden op de plaatsen twee en drie. De gehele training stond in het teken van de langere runs.

-Liveblog gesloten-

Update 14:11

De volledige uitslag van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië:

Update 14:05

Het verslag van VT2 voor de Grand Prix van Groot-Brittannië verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 14:01

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië zit erop. Max Verstappen was met een 1:29.902 het snelst. Leclerc en Sainz sluiten de tweede vrije training als tweede en derde af.

Update 13:53

Zoals van tevoren al verwacht worden er veel lange runs gereden. De meeste runs bedragen ongeveer vijftien ronden. Vanmiddag staat er een race van zeventien ronde op het programma.

Update 13:45

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 13:40

Lewis Hamilton vraagt zich af of hij wel moet blijven rijden. Hij denkt dat het beter is voor de motor om niet teveel kilometers te maken. Het team laat weten dat de rondes nog steeds veel informatie opleveren, de Brit moet gewoon blijven rijden.

Update 13:30

Halverwege de tweede vrije training heeft Max Verstappen de snelste tijd op zijn naam staan, achter hem staat zijn teamgenoot. AlphaTauri staat er ook goed bij, Gasly staat derde en Tsunoda vierde.

Update 13:25

Valtteri Bottas heeft mogelijk schade opgelopen bij het uitkomen van bocht negen. Lewis Hamilton krijgt van zijn team te horen dat hij die kerb moet vermijden.

Update 13:24

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 13:21

Beide mannen van Red Bull rijden op de medium band. Mercedes kiest ervoor om beide coureurs met een andere band naar buiten te sturen. Bottas rijdt op de zachte band terwijl Hamilton op de harde band rijdt.

Update 13:19

In de eerste ronde van Verstappen is het direct raak. Zijn eerste ronde is ruim negen tienden sneller dan de rest van het veld.

Update 13:16

Verstappen is de laatste coureur die op de baan komt. Na ruim een kwartier binnen te hebben gestaan komt de Nederlander buiten op de medium band.

Update 13:08

Lewis Hamilton, de man die vanmiddag vanaf de eerste plaats mag starten, rijdt op dit moment op de zachte band. De mannen van Red Bull staan nog steeds binnen.

Update 13:03

Carlos Sainz laat aan zijn team weten dat er wind in zijn helm komt. Hij kan gewoon verder maar zal waarschijnlijk wisselen van helm voor de race van vanmiddag.

Update 13:00

De lichten staan op groen, de tweede vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië is officieel van start gegaan. Mick Schumacher is de eerste die op de baan komt.

Update 12:50

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 12:45

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie op Silverstone.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden