Charles Leclerc snelste coureur op vrijdag, Verstappen P4

Charles leclerc Hongarije

Charles Leclerc zet op de vrijdag in Hongarije de snelste tijd neer. Norris neemt een verrassende tweede plek in, gevolgd door Carlos Sainz. Max Verstappen moet het deze training doen met een vierde plek.

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Update 18:07

Hieronder is de volledige uitslag van de tweede vrije training te zien: 

Update 18:05

Morgen is het tijd voor de derde vrije training én de kwalificatie. Het belooft een natte dag te worden in Hongarije. Volg beide sessies mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 18:00

De eerste coureurs worden afgevlagd! Charles Leclerc is de snelste in deze tweede vrije training. Het team van Ferrari staat er goed voor in aanloop naar de Grand Prix van Hongarije.

Update 17:57

Ook tijdens de long-runs worden er op de baan wat uitstapjes gemaakt. Zo ook door Lewis Hamilton.

Update 17:51

Met nog tien minuten op de klok zijn alle coureurs aan het racen! Maar vooralsnog worden er geen tijden verbeterd. Alle coureurs zijn bezig met long-runs. Ze zijn echt informatie aan het vergaren voor de rest van het weekend.

Update 17:48

Hamilton moet het voor nu doen met een magere elfde plek. Zijn teamgenoot staat op de achtste plek. Het lijkt voor Hamilton écht niet te werken deze training.

Update 17:45

Er worden voor nu dus nog amper snelle tijdens gezet. Ferrari lijkt tevreden met de posities van Leclerc en Sainz.

Update 17:41

Met nog twintig minuten te gaan is het erg rustig op de baan. Er zijn slechts zes coureurs op de baan te vinden, waarvan meerdere coureurs een long-run aan het doen zijn. Dit zorgt er ook voor dat er nog maar weinig snelle tijden worden gezet.

Update 17:36

Verstappen zet op dit moment de vierde tijd neer. De top 5 ziet er nu als volgt uit: 

1) LEC: 1:18.445
2) NOR: +0.217
3) SAI: +0.231
4) VER: +0.283
5) RIC: +0.427

Nu de McLarens de harde band hebben ingeruild voor de zachtste compound, lijken de coureurs weer geweldige resultaten neer te zetten. 

Update 17:33

Lewis Hamilton doet er vanaf de negende plek alles aan om dichter bij de tijd van de nummer 1 te komen. Een kansloze ronde zet hij neer, maar hij maakt hem toch af. Met 2.2 seconde achterstand verbetert hij zichzelf duidelijk niet.

Update 17:27

En daar beginnen we het al te zien! Norris zet een eerste tijd neer, twee tienden los van Leclerc. Alonso maakt de top 3 compleet. Vettel zet een mooie vierde plek neer, een halve seconde bij Norris vandaan.

Update 17:25

Alle coureurs die nu op de baan zijn, zijn op de zachte band buiten. Er zullen de komende minuten dus aardig wat tijden verbeterd worden.

Update 17:22

GELE VLAG in sector 1! Alexander Albon staat stil naast de baan. Het leek er even op alsof hij niet weg kon rijden, maar dat lijkt nu toch te lukken. In de herhaling is te zien dat hij fors spint, maar verder geen muur raakt. 

Update 17:20

Tijdens de eerste vrije training zette McLaren een verrassend resultaat neer. Momenteel staan de coureurs op een achttiende en negentiende plek, maar wel op de harde band. De enige andere coureur op de harde band is Esteban Ocon, en die sluit de hele rij coureurs af. De rest van het veld is dus bezig op snellere compounds.

Update 17:15

Lewis Hamilton is aardig zijn best aan het doen om zijn veertiende tijd te verbeteren. Tot nu toe verloopt dat nog niet geheel vlekkeloos. Over de boordradio kreeg hij al te horen dat hij een achterstand van 1.9 seconden heeft op de koploper, niet te vergeten op dezelfde bandencompound. Daar schrok de Brit aardig van.

Update 17:10

Vrijwel alle coureurs zijn nu op de baan te vinden. De enige coureur die nu nog geen tijd heeft gezet, is Lance Stroll.

Update 17:06

De training is nog maar net begonnen, maar de lat wordt direct hoog gelegd. Leclerc zet een 1:18.911 neer op de medium band. In de eerste training was de snelste tijd 1:18.750, maar dat was op de zachte band.

Update 17:02

De training is begonnen! In de pitstraat stonden al aardig wat auto's te wachten om de baan op te gaan. Het is dan ook al direct aardig druk op de baan. Valtteri Bottas rijdt ook zelf weer. In de eerdere training van vandaag werd zijn plek overgenomen door Robert Kubica. 

Update 16:58

Sebastian Vettel heeft voor dit raceweekend weer een speciale helm meegenomen.

Update 16:55

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 16:50

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Hongarije! Het komende uur houdt Grand Prix Radio je via dit liveblog, maar ook op de radio, op de hoogte van alle actie op de baan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden