George Russell snelste in VT2, P3 in handen van Verstappen

George Russell Singapore

George Russell eindigt de tweede vrije training in Japan als snelste. Het was wederom een natte sessie. Verstappen moet het doen met een derde plek. Mick Schumacher is niet in actie gekomen. Door een crash aan het einde van VT1, moest er te veel aan zijn auto gesleuteld worden om deze op tijd af te krijgen.

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Update 9:35

En hier is dan de einduitslag van deze extra lange vrije training.

Update 9:30 

De training is officieel voorbij, maar er zijn nog wel redelijk wat coureurs op de baan voor een proefstart.

Update 9:26

Ook tegen het einde van de training is de actie op de baan niet heel denderend. Het lijkt erop alsof de meeste coureurs dat extra half uurtje niet per se nodig hadden.

Update 9:22

Met nog acht minuten op de klok lijkt het toch weer wat drukker op de baan te worden.

Update 9:17

De coureurs van McLaren staan op een teleurstellende zestiende en zeventiende plek. Beide Williams-coureurs staan daarentegen op de elfde en twaalfde stek.

Update 9:12

De tijden lijken nog maar nauwelijks verbeterd te worden. Steeds meer coureurs keren daarom terug naar de pitstraat. 

Update 9:07

Met slechts vier coureurs is het toch weer rustig op de baan. Leclerc verbetert zijn eigen tijd, maar moet het vooralsnog doen met een tiende tijd.

Update 9:00

Normaal gesproken zou dit dus het einde zijn van de training, maar we gaan nog een half uur door. Dit omdat er een anderhalf uur durende Pirellitest stond ingepland, die door de natte omstandigheden niet door kan gaan. 

Update 8:57

De Alpines zien er sterk uit in de regen. Eerder deze ochtend zette Alonso al de snelste tijd in de eerste vrije training, met Ocon op de vierde plek. Voor nu hebben zij de zesde en zevende plek in handen.

Update 8:52

Het is echt stuivertje wisselen aan de kop, maar Russell trekt wederom aan het langste uit. Max Verstappen klaagt over de radio dat de voorbanden te warm worden gedurende een ronde. 

Update 8:45

Vrijwel alle coureurs hebben nu een tijd gezet op de intermediates. Mercedes en Red Bull wisselen af met de snelste tijd. Voor nu is deze in handen van Russell.

Update 8:40

Charles Leclerc is nog maar net naar buiten, of hij staat al langs de baan. Hij komt wel vrij makkelijk de baan weer op. Ook de Red Bulls komen nu voor het eerst in actie deze training.

Updates 8:35

Max Verstappen maakt zich in de pitbox klaar om naar buiten te gaan. Het lijkt niet meer te regenen, dus de baan zal langzaam maar zeker droger worden. Hamilton is ondertussen ook bezig op de inters en zit daarmee bijna een seconde onder zijn teamgenoot.

Updates 8:32

Russell is op de intermediates naar buiten. Hij zet een duidelijke snelste tijd neer: 1:46.891. In zijn tweede ronde op deze band zet hij wederom paarse sectoren neer.

Updates 8:28

Terwijl de meeste coureurs die op de baan zijn geweest het moeilijk hebben, roept Hamilton over de boordradio dat het bijna tijd is voor de inters. Hij zet daarbij wel de snelste tijd neer: 1:49.489.

Update 8:25

Het is erg nat en daardoor rustig op de baan. George Russell is kort naar buiten geweest, maar staat alweer in de pitstraat. Nu waagt Lewis Hamilton zich eraan. Voor nu heeft Carlos Sainz de snelste tijd in handen, gevolgd door beide McLarens.

Ondertussen is Lando Norris duidelijk over de radio: 

Update 8:20

Latifi nam tijdens zijn ronde een uitstapje op de baan. Hij draaide voor de chicane al in, waardoor hij een andere weg nam. 

Update 8:15

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 8:12

Het wordt langzamerhand iets drukker op de baan. Ook Pierre Gasly maakt zich op dit moment klaar om naar buiten te gaan.

Update 8:06

De training is van start! Nicholas Latifi waagt zich als eerste op de baan. Verder is het nog rustig. De coureurs hebben nu dus anderhalf uur te tijd, en kunnen gewoon hun eigen planning aanhouden.

Update 8:00

Pirelli heeft voor VT2 de droogweerbanden van 2023 meegenomen, zodat die bij de coureurs door de test kunnen. De training is daardoor verlengd naar 90 minuten. Door de regenachtige omstandigheden die zich nu rond het circuit voordoen, wordt deze testsessie geannuleerd. De training blijft wel 90 minuten duren.

Update 7:55

Na afloop van de eerste vrije training heeft Mick Schumacher het voor elkaar gekregen zijn auto nog in de muur te zetten. Dit gebeurde nadat hij zijn proefstart maakte. Door gesleutel aan het chassis gaat het hem niet lukken om deel te nemen in deze training.

Update 7:50

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Japan. Via dit liveblog houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alle actie op de baan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden