Verstappen ruim vier tiende los tijdens VT2 Mexico

18-friday-mexico

Max Verstappen sluit de vrijdag goed af. De Nederlander wist de snelste tijd neer te zetten (1:17.301). Bottas volgt op +0.424 seconden, Hamilton was +0.509 seconden trager dan Verstappen. Het was druk op de baan tijdens de training. Grote crashes bleven ditmaal uit in Mexico.

Het verslag van VT2 verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

-Liveblog gesloten-

Update 23:05

Update 23:00

De training zit erop! Verstappen heeft de snelste tijd neergezet en sluit daarmee de vrijdag goed af. De mannen van Mercedes hebben de tweede en derde tijd neergezet. Perez sluit aan op de vierde plek.

Zaterdag gaan we nog één keer trainen en daarna kwalificeren! Volg de training via een liveblog van Grand Prix Radio. De kwalificatie zal live te beluisteren zijn met het commentaar van Olav Mol!

Update 22:52

Tijdens de long runs maakt Latifi een uitstapje en zet hij zijn bolide vlak voor de muur in bocht 16. Hij kan gewoon wegrijden uiteindelijk.

Update 22:45

De snelle ronden zijn gereden en de coureurs zijn bezig met de long runs. Iemand die zich de hele training al aan het focussen is op de long runs is Lance Stroll. Hij heeft een gridpenalty en zal achteraan starten tijdens de grand prix.

Update 22:36

Russell gaat deze training niet meer rijden. Hij is al een tijdje uitgestapt en heeft zijn pak niet meer aan. Ondertussen heeft Bottas de tweede tijd neergezet en volgt Perez op de vierde plek.

Gasly is 'the best of the rest' op de vijfde plek.

6. Sainz

7. Leclerc

8. Tsunoda

9. Vettel

10. Alonso

Update 22:30

Achtereenvolgend zetten Hamilton en Verstappen een snelle tijd neer. Eerst was het Lewis Hamilton die de snelste tijd pakte. Circa vijf seconden later pakte Verstappen die tijd af met +0.509 seconden.

Update 22:25

Oeps! Vettel rijdt per ongeluk de verkeerde pitbox in. Gelukkig kan hij een stukje doorrijden richting de goede garage.

Ondertussen heeft Pierre Gasly de derde tijd gepakt. Bottas heeft de tweede tijd neergezet.

Sebastian Vettel / Aston Martin / Pirelli / Mexico / 2021
Foto: Pirelli - Andy Hone / LAT Images

Update 22:20

Terwijl Russell terug is in de pitstraat is het tijd om de tussenstand even door te nemen. Verstappen heeft nog steeds de snelste tijd (1:17.920), Yuki Tsunoda heeft de tweede tijd neergezet (+0.7). Pérez volgt op de derde stek (+0.7).

Update 22:15

Oei, George Russell zijn versnellingsbak is kapot! Hij rijdt heel rustig terug naar de pits.

Update 22:10

Na tien minuten is de snelste tijd van vanochtend al verbroken. Verstappen heeft een 1:18.206 neergezet. Pérez en Hamilton volgen op een halve seconde.

Update 22:05

De sfeer is gaaf om te zien! Het stadion zit vol en zelfs Lewis Hamilton is onder de indruk. "Dit is geweldig"

Update 22:02

Meteen drukte op de baan! De baan is nog een beetje stoffig en zestien coureurs rijden hun out lap.

Update 22:00

We zijn los! De tweede training is begonnen, het is Kimi Raikkonen die als eerste vertrekt.

 Update 21:50

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 21:45

Welkom bij deze liveblog van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Mexico. Komend uur houdt Grand Prix Radio je hier op de hoogte van alle actie op het Autódromo Hermanos Rodríguez!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen