Max Verstappen vernederd concurrentie in VT3 Zandvoort

Lawson Zandvoort

Max Verstappen is oppermachtig tijdens de derde vrije training tijdens de Grand Prix van Nederland. In een opdrogende sessie in Zandvoort is hij drie tienden sneller dan George Russell. Achter hem is Sergio Pérez een seconde langzamer.

-- LIVEBLOG GESLOTEN --

De derde vrije training zit erop en de uitslag is als volgt:

 

Update 12:30

Terwijl de klok op nul staat is Max Verstappen bezig aan een "paarse" ronde, maar bij het ingaan van de Audi S bocht verremt Max zich en schiet hij rechtdoor.

Update 12:28

Max Verstappen laat een ongelofelijke snelheid zien. Hij is ruim een seconde sneller dan iedereen.

Update 12:23

Charles Leclerc gaat niet als eerste deze middag rechtdoor bij de Tarzan. Er is een gele vlag, maar alles kan doorgaan. Ondertussen verbetert de snelste tijd met bijna een seconde.

Update 12:21

De laatste negen minuten gaan in voor de derde vrije training. Max Verstappen gaat op nieuwe intermediates jagen op de snelste tijd.

Update 12:18

Rode vlag nummer drie! Liam Lawson staat omgekeerd in de Arie Luyendyk bocht. </p

 

Update 12:16

Geel in de eerste sector! Esteban Ocon is bezig aan zijn eerste snelle ronde, maar verremt zich in de Tarzan-bocht.

Update 12:15

Klein momentje van Fernando Alonso, hij verremt zich bij het ingaan van de Tarzan-bocht.

Update 12:14

Elke ronde wordt de baan sneller en sneller. Piastri en Norris wisselen elkaar af met de snelste tijd.

Update 12:08

Eindelijk wordt de tijd van Verstappen verbeterd. Lando Norris gaat op verse intermediates naar de snelste tijd op een opdrogend Zandvoort.

Update 12:04

We lichten staan weer op groen! Carlos Sainz gaat naar buiten op de full wets, de Spanjaard gaat proberen zijn eerste tijd neer te zetten. Het gaat nog niet van een leien dakje, hij schiet in zijn eerste snelle ronde, door bij de Tarzan.

Update 12:02

Halverwege de derde vrije weet Liam Lawson nog geen potten te breken. Hij staat momenteel op een twaalfde plek met ruim twee seconden achterstand op Tsunoda.

Update 11:55

Rode vlag en veel actie op de baan. Lance Stroll is bezig aan zijn eerste tijd, maar breekt zijn ronde af en hij heeft nog geen tijd staan. Ook Guanyu Zhou spint bij het uitkomen van de kombocht. Tegelijkertijd rijdt Pierre Gasly ook zijn auto in de grindbak. 

Update 11:52

Ook Leclerc gaat de fout in, maar weet hem uit de muur te houden.

Update 11:47

We gaan weer van start! Met nog 43 minuten op de klok rijden Valtteri Bottas en Max Verstappen naar buiten op de intermediates.

Update 11:43

Rode vlag! Kevin Magnussen staat achterstevoren in de Hugenholzbocht. Eerder was Max Verstappen zijn auto al bijna kwijt, maar het laat zien dat de omstandigheden listig zijn.

Update 11:40

Een aantal rijders proberen het nu op de intermediates. Het is inmiddels droog, maar nog steeds heeft Max Verstappen op full wets de snelste tijd in handen. Daarachter staat Valtteri Bottas en Alexander Albon.

Update 11:35

In de Hugenholzbocht verliest Max de controle over zijn Red Bull. Hij wil de lijn bovenaan nemen, maar merkt dat het in deze condities nog niet mogelijk is. Ook Sergio Pérez heeft een moment en gaat bij het stadion gedeelte rechtdoor. 

Update 11:30

De pitlane is officeel geopend en Max Verstappen is de eerste die naar buiten gaat op de regenband. Ook Liam Lawson gaat naar buiten op de regenbanden.

Update 11:27

Zoals werd voorspeld is er regen gevallen in Zandvoort. Max Verstappen gaat in ieder geval naar buiten op de wets.

Update 11:23

Het zal een spannende derde vrije training worden. De teams hebben nog geen data van een nat Zandvoort en dus zullen veel teams op de baan zijn als het gaat regenen, om zo veel mogelijk te verzamelen voor de kwalificatie en de race.

Update 11:20

Goedemorgen en welkom bij het liveblog voor de derde vrije training voor de Grand Prix van Nederland. Op een regenachtig Zandvoort is het de vraag op welke banden er wordt gereden. Groot nieuws gisteren kwam het nieuws naar buiten de Liam Lawson de geblesseerde Daniel Riccairdo gaat vervangen.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden