Hamilton snelste in VT2 GP van Portugal

door Tim Koenders
M265100

De tweede vrije training van de Grand Prix van Portugal is verreden en Lewis Hamilton noteerde de snelste tijd. Max Verstappen eindigde als tweede gevolgd door Valtteri Bottas op plaats drie.

Update 17:22

Het verslag van VT2 voor de Grand Prix van Portugal verteld door Olav Mol is te horen op Grand Prix Radio.

Update 17:10

Na een uur gereden te hebben zit de tweede vrije training erop. Hamilton heeft de snelste tijd op zijn naam staan, achter hem staan Verstappen en Bottas.

Update 16:51

Mercedes lijkt het vandaag goed voor elkaar te hebben. Verstappen komt met zijn eerste snelle ronde een ruime tiende tekort op de tijd van Hamilton. Pérez zijn tijd op de zachte band was slechts goed genoeg voor P10.

Update 16:42

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 16:40

Halverwege de training heeft Lewis Hamilton de snelste tijd op zijn naam staan. 3 tienden achter hem staan Bottas, Sainz, Alonso en Ocon dicht bij elkaar. Pérez en Verstappen hebben nog geen volledige ronde op de zachte band gereden.

Update 16:28

Na een kleine 10 minuten binnen te hebben gestaan komt Verstappen de baan weer op, de problemen lijken verholpen. In zijn eerste ronde rijdt hij meteen de snelste tijd.

Update 16:18

Verstappen moet naar binnen, de Nederlander heeft problemen met de remmen van zijn auto.

Update 16:16

Het is direct druk op de baan, alle 20 coureurs zijn op dit moment buiten. De mannen van Haas hebben het gelijk weer zwaar, beide coureurs blokkeren een keer in één van de eerste rondes.

Update 16:10

Iets later dan verwacht maar de lichten staan op groen, de tweede vrije training is officieel van start gegaan. Esteban Ocon is de eerste die de baan op komt.

Update 15:58

De tweede vrije training zal iets later van start gaan. De start van de training is met 10 minuten uitgesteld, VT2 zal om 16:10 uur beginnen.

Update 15:55

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 15:48

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training van de Grand Prix van Portugal. Wij houden je het komende uur op de hoogte van de actie in Portimao.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden