VT2 GP van Spanje: Hamilton snelst, Verstappen P9

door Tim Koenders
M266402

Lewis Hamilton was het snelste in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Spanje. Achter hem stonden Bottas en Leclerc. Verstappen kwam te wijd uit in bocht 10 in zijn snelle ronde, hierdoor kwam hij niet verder dan een negende plaats.

Update 16:08

Het verslag van VT2 voor de Grand Prix van Portugal verteld door Olav Mol is te horen op Grand Prix Radio.

Update 16:00

De tweede vrije training zit erop, de Mercedessen eindigen met de twee snelste rondetijden.

Update 15:48

Iedereen is begonnen aan de langere runs, de meeste coureurs doen dit op de zachte band. Bottas begon op de zachte band maar wisselt naar de mediums, Hamilton en Leclerc doen hetzelfde.

Update 15:36

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 15:30

Halverwege de training staan de mannen van Mercedes bovenaan, Leclerc staat daarachter op P3. Verstappen maakte een foutje in zijn eerste run op de zachte band, hij staat momenteel op de achtste plaats.

Update 15:21

De Mercedessen komen naar buiten op de zachte band, beide mannen verbeteren direct hun snelste ronde. Hamilton en Bottas staan op dit moment bovenaan de tijdenlijst.

Update 15:13

Lang duurde de virtual safety car niet, de baan is weer schoon en iedereen kan weer op het gas.

Update 15:12

Virual safety car, Sainz rijdt schade bij het uitkomen van bocht negen. De Spanjaard komt wijd uit en beschadigt zijn auto op de kerbs. Hij kan zijn weg gewoon vervolgen.

Update 15:04

Ook de overige drie coureurs komen de baan op, iedereen rijdt momenteel op de medium band.

Update 15:02

De meeste coureurs gaan direct naar buiten. Alleen Latifi, Alonso en Verstappen staan nog binnen.

Update 15:00

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Spanje is officieel van start gegaan. Kimi Räikkönen is de eerste die naar buiten gaat.

Update 14:54

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 14:47

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Spanje. Wij houden je het komende uur op de hoogte van de actie op de baan.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen