Hamilton domineert ook VT2 Grand Prix van Turkije

door Coen Versteeg
M283555

Lewis Hamilton heeft ook de tweede vrije training als snelste afgesloten. Hij was ruim anderhalve tiende sneller dan Charles Leclerc. Red Bull moet nog even aan de bak, want Pérez en Verstappen kwamen niet verder dan de vierde en vijfde plek.

-Liveblog gesloten- 

Het verslag van VT2 voor de Grand Prix van Turkije verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 15:00

De tweede vrije training zit erop! Lewis Hamilton is net als tijdens de eerste vrije training het snelste. Charles Leclerc verraste met een sterke tweede plaats. Red Bull moet nog even aan de bak, want Pérez en Verstappen kwamen niet verder dan P4 en P5. Morgen staan de derde vrije training en de kwalificatie op het programma. Ook die beide sessies zijn weer live te volgen bij Grand Prix Radio. Tot dan!

De volledige uitslag:

Update 14:55

Nog vijf minuten te gaan in de tweede vrije training. Alle coureurs rijden op de baan, maar niemand is bezig om zijn tijd te verbeteren. Mazepin doet nog even zijn bijnaam eer aan, want hij spint weer eens. "Deze banden zijn dood", laat hij zijn team weten.

Update 14:50

Spin Gasly! De Fransman vliegt van de baan af in bocht zes, maar kan zijn weg vervolgen. Wel kan hij een nieuw setje banden ophalen, want deze banden hebben flink wat flat-spots.

Update 14:47

Het laatste kwartier is ingegaan. Alle coureurs die nu op de baan zijn, zijn bezig met de longruns. Bottas heeft op dit moment de beste longrun pace op de mediums.

Update 14:45

Veel rondetijden worden deze sessie afgenomen. Vooral in bocht 1 en bocht 14 gaan de coureurs wijd, wat hun rondetijd kost. Ook gaan een aantal coureurs van de baan af in bocht 9, waar Latifi eerder deze training zelfs spinde. Hij kon zonder problemen weer door.

Update 14:40

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 14:33

Hoewel het vandaag droog is, heeft Räikkönen toch natte voeten. "Mijn drinksysteem lekt!", roept de Fin op de boordradio. De helft van zijn boodschap is onverstaanbaar door alle scheldwoorden die worden weggepiept.

Verstappen is ook niet blij met de auto. Hij laat aan zijn team weten dat de auto grip verliest als hij midden in de bocht rijdt. Hopelijk kan dat nog worden veranderd voor de Nederlander.

Update 14:26

Verstappen verbetert zijn tijd en gaat nu naar P5, maar hij is bijna negen tienden langzamer dan Lewis Hamilton. Er is dus nog wel wat werk te verrichten voor Red Bull.

Update 14:25

Lewis Hamilton zet de snelste tijd neer op de softs! Hij is ruim twee tienden sneller dan de tijd van Leclerc. Alle coureurs die nu op de baan zijn, rijden op de softs.

Update 14:20

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 14:15

Alleen Carlos Sainz rijdt op dit moment op de baan. Hij start dit weekend achteraan vanwege een gridstraf voor een motorwissel. Voorlopig heeft hij de zesde tijd genoteerd.

De top vijf na het eerste kwartier:

  1. Charles Leclerc (1:24.102)
  2. Lewis Hamilton (+0.099)
  3. Valtteri Bottas (+0.321)
  4. Lando Norris (+0.686)
  5. Sergio Pérez (+0.729)

Update 14:12

Leclerc verpulvert de snelste tijd van Pérez met ruim acht tienden. Alle tijden zijn voorlopig gezet op de mediums. Hamilton en Bottas staan voorlopig derde en vierde. Zij waren beiden één duizendsten langzamer dan Sergio Pérez. Verstappen sluit voorlopig aan op P5.

Update 14:06

Alle coureurs zijn op de baan, wat zorgt voor behoorlijk wat drukte. Alonso moet daardoor bijna stil staan op de baan en klaagt erover bij zijn team. Voorlopig is Sergio Pérez het snelste met een tijd van 1:25.278.

Update 14:02

In Nederland lukt het formeren nog niet echt, dus misschien moeten we deze optie eens overwegen.

Update 14:00

De tweede vrije training is begonnen! Mick Schumacher is de eerste die de baan op rijdt.

Update 13:53

De eerste vrije training werd gedomineerd door Lewis Hamilton. Hij was ruim vier tienden sneller dan de rest van het veld. Hoewel Hamilton goed aan zijn weekend is begonnen, moet hij zondag flink aan de bak. Hij heeft namelijk zijn verbrandingsmotor laten vervangen, wat hem een gridstraf van tien plaatsen oplevert.

Update 13:50

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 13:45

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Turkije. In deze liveblog houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alle gebeurtenissen tijdens VT2.

door Coen Versteeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen