Verstappen snelste in VT3 GP Emilia-Romagna

door Tim Koenders
SI202104160167_hires_jpeg_24bit_rgb

De derde vrije training voor de Grand Prix van Emilia-Romagna zit erop en Max Verstappen was uiteindelijk de snelste. Achter hem stonden Lando Norris en Lewis Hamilton. Door de track limits werden er veel tijden afgenomen.

Update 12:06

De volledige uitslag van de derde vrije training ziet er als volgt uit:

Update 12:01

De training zit erop, Max Verstappen reed de snelste tijd. De Nederlander was ruim vier tienden sneller dan de rest van het veld. Lando Norris sloot de training af als tweede gevolgd door Lewis Hamilton.

Update 11:56

Weer een Alfa Romeo door het grind, dit keer is het Antonio Giovinazzi. De Italiaan spint bij het uitkomen van bocht 3. Via de boardradio laat hij weten dat de banden nog erg koud waren.

Update 11:54

Verstappen is er nog even voor gaan zitten, de Nederlander is ruim vier tienden sneller dan de rest. Andere coureurs hebben nog ruim vijf minuten om te kijken of het nog sneller kan.

Update 11:51

Räikkönen door het grind, de Fin haalt de binnenkant van de voorlaatste bocht niet. Blokkerend schiet hij rechtdoor, via het grind keert hij direct terug naar de pits.

Update 11:39

Track limits zijn ook dit weekend weer een probleem. Hamilton en Verstappen zetten een snelle tijd neer maar moeten hem even later weer inleveren. Bottas kleurt wel binnen de lijntjes, hij is op de zachte band 4 tienden sneller dan Pérez.

Update 11:32

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:30

Halverwege de training hebben Bottas, Hamilton en Verstappen nog geen snelle ronde kunnen rijden. Pérez heeft de snelste tijd op zijn naam staan, achter hem staan de mannen van Ferrari.

Update 11:28

Rode vlag, problemen voor Latifi. Iedereen moet naar binnen omdat de Canadees de controle over zijn auto verliest. Hij raakt de muur, gelukkig voor hem remde het grind de auto af waardoor de impact meeviel. Hij kan zelfstandig terugkeren naar zijn team.

Update 11:24

Na ruim 20 minuten binnen te hebben gestaan komen de toppers naar buiten. De problemen die Verstappen had in de tweede vrije training lijken opgelost. Op dit moment zijn de mannen van Ferrari het snelst.

Update 11:10

De zaterdag begint een stuk rustiger in vergelijking met de vrijdag. Na 10 minuten zijn er slechts drie coureurs naar buiten geweest.

Update 11:00

De lichten staan op groen, de derde vrije training is begonnen. Kimi Räikkönen is de eerste die naar buiten gaat.

Update 10:55

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 10:50

Welkom bij deze liveblog van VT3 voor de Grand Prix van Emilia-Romagna! Wij van Grand Prix Radio houden je het komende uur op de hoogte van de gebeurtenissen in Imola.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen