Norris met verrassende snelste tijd in VT3 Australië

alonso sprint imola

Lando Norris heeft de snelste tijd neergezet in de derde vrije training voor de Grand Prix van Australië. De training begon met de melding dat er één DRS-zone weg werd gehaald en vervolgde zich met een aantal crashes, spins en snelle ronden. Uiteindelijk was het Leclerc die de tweede tijd neerzette met Pérez op de derde plek. Max Verstappen kreeg het niet voor elkaar om een goed rondje neer te zetten, hij klaagde veel over de radio.

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Update volledige uitslag

Het verslag van VT3 voor de Grand Prix van Australië verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 6:05

De derde vrije training zit erop en we maken de balans op. Norris heeft de snelste tijd neergezet met Leclerc achter hem. Pérez volgt op iets meer dan een tiende.

Update 5:58

Heel erg verrassend, Lando Norris heeft de snelste tijd neergezet deze training. Daarentegen heeft hij wel problemen met zijn bolide, de Brit mocht niet meer vol gas rijden en moest een instelling aanpassen.

Update 5:56

Code rood en einde training. Lance Stroll zet zijn bolide in de muur in bocht twaalf. Ook deze Aston Martin heeft suspensie schade en het team mag flink aan de bak om twee bolides klaar te krijgen voor de kwalificatie. 

 

Update 5:52

"Ik heb nu een beetje onderstuur", vertelt Verstappen aan zijn engineer. De Nederland reed zijn eerste ronde op softs maar was niet helemaal teverden. Zijn voorvleugel wordt een beetje aangepast en hij gaat weer naar buiten voor de laatste kwalificatierun.

Update 5:50

Wow! Lando Norris zet op drie tienden de snelste tijd neer. Teamgenoot Ricciardio heeft de vijfde plek te pakken. Het lijkt erop dat Mclaren toch de pace weer heeft gevonden. 

De mannen van Mercedes staan op de achtste en negende plek. 

Update 5:44

Het stokje van de snelste ronde wordt steeds overgegeven van Alonso aan Pérez. Inmiddels staan ze beide in de pits en is Pérez twee tienden sneller dan de Spanjaard. 

Het is Carlos Sainz die nipt die tijd van Pérez af pakt op +0.039 seconden. 

Update 5:38

"Ik heb geen idee waarom ik spin, ik voel de balans gewoon niet", vertelt Verstappen tegen zijn engineer. Werk aan de winkel nog voor de bolide van Verstappen. De andere auto van Red Bull, die van Sergio Pérez, loopt prima. Hij zet de snelste tijd neer voor Fernando Alonso.

 

Update 5:34

Max Verstappen met een spin! De Nederlander verliest in de één na laatste bocht zijn bolide, waar het hele weekend de Red Bull al niet lekker loopt. Hij weet zijn bolide uit de muur te houden en vervolgt zijn weg weer. 

Update 5:31

De sessie wordt weer herstart! Meteen zijn het een stuk of tien bolides die de baan op duiken, drukte op de baan dus!

Volg VT3 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 5:30

Tijdens de rode vlag is het goed om de balans om te maken. Momenteel staat Alonso op de eerste plek met een 1:12.119. Sainz, Ricciardo en Perez, op de mediums, volgen op ongeveer drie tienden. Bottas sluit de top-5 af op vier tienden. 

6. Leclerc +0.57

7. Russell +0.70

8. Verstappen  +1.0 (medium)

9. Norris +1.1

10. Ocon +1.9

Update 5:25

De rode vlag hangt nog en het is Mick Schumacher die even zijn bolide stil zet naast de gecrashte Vettel om te kijk of hij oké is. Dat is het geval en Vettel rijdt, ditmaal achterop de scooter, terug naar de garage.

 

Update 5:20

Binnen dertig seconden verliest eerst Hamilton zijn bolide en raakt hij, via het grind, rustig de muur. Daarna is het Vettel die zijn bolide hard verliest in bocht tien en daarmee zijn beide voorwielen eraf rijdt, code rood dus!

 

Update 5:20

Terwijl de eerste snelle rondjes neer worden gezet zien we veel purpoising bij de Ferrari's. Fernando Alonso heeft de snelste tijd neergezet op de softs. 

 

Update 5:15

De eerste rondjes op de zachte banden worden ingezet, zo rijden Sainz en Russell op de C5-band. Pérez heeft de vooralsnog snelste tiijd, een 1:12.024. Verstappen volgt op ongeveer anderhalve tiende.

Update 5:10

De training begint vrij rustig. Hier en daar doen de coureurs een out lap maar de echte tijden moeten nog gereden worden. 

Update 5:05

De FIA meldt dat er vanwege veiligheidsredenen een DRS-zone is weggehaald. "DRS-detectie 1 wordt verplaatst naar voor bocht negen. DRS-activatie is na bocht tien", vanaf DRS-detectie twee is alles onveranderd.

 

Update 5:00

De derde vrije training voor de Grand Prix Australië is begonnen! Op deze zonnige dag in Melbourne hebben de coureurs nog één uur om te testen.

Update 4:50

Volg VT3 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

 

Update 4:45

Goedenmorgen, of eigenlijk is het nog geen eens morgen! De zaterdag in Melbourne is al in volle gang en ook op dit tijdstip is Grand Prix Radio van de partij om je op de hoogte te houden van alle actie. Om klokslag 5:00 krijgen de coureurs nog één uur om te trainen voor de Grand Prix van Australië. Hierin zullen kwalificatieruns, raceruns en nog veel meer worden getest, genoeg reden om de training toch te volgen! 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen