Alonso ook snelste in VT3 GP van Bahrein, gat met Verstappen erg klein

door Tim Koenders
Fernando Alonso Aston Martin

Fernando Alonso heeft met een 1:32.340 de snelste tijd gereden tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Bahrein. De Spanjaard was vijf duizendsten sneller dan Max Verstappen.

-Liveblog gesloten-

Update 13:42

De volledige uitslag van de derde vrije training voor de Grand Prix van Bahrein:

Update 13:31

De derde vrije training voor de Grand Prix van Bahrein zit erop. Een spectaculaire vrije training was het niet maar het gaf wel duidelijk over de snelheid van Aston Martin. Het team lijkt namelijk echt mee te kunnen doen voor pole position. Fernando Alonso sluit de derde vrije trianing als snelste af voor de mannen van Red Bull. 

Update 13:27

Sergio Pérez sluit aan met de derde tijd. Ferrari heeft zich nog niet laten zien over één ronde.

Update 13:22

Na de eerste snelle ronde staat Fernando Alonso vijf duizedsten voor Max Verstappen. Het gat naar Mercedes is ook niet groot.

Update 13:20

Met nog tien minuten op de klok is het tijd voor de snellere rondes. In het laatste deel kijken teams vaak hoe het zit met de kwalificatiesnelheid. 

Update 13:14

Lance Stroll neemt de snelste tijd van zijn teamgenoot over. Het team van Aston Martin staat nu eerste en tweede. Red Bull heeft alleen nog maar op de harde band gereden.

Update 13:12

Sommige coureurs gaan weer naar binnen. Een andere groep richt zich op de langere runs

Update 13:01

Max Verstappen laat aan zijn team weten dat hij totaal geen grip heeft. 

Update 13:00

Halverwege de derde vrije training voor de Grand Prix van Bahrein heeft Fernando Alonso de snelste tijd op zijn naam staan. Met een gat van ruim drie tienden staat Lewis Hamilton op de tweede plaats. Achter de Brit komen de mannen van Ferrari.

Update 12:58

Terwijl bijna iedereen op de zachte band rijdt koos Red Bull ervoor om op de harde naar buiten te gaan. De eerste ronde van Verstappen was goed genoeg voor de vijfde tijd. Net geen zes tienden langzamer dan de tijd van Alonso.

Update 12:53

Lance Stroll kwam eerder in de training niet verder dan een achtste tijd. De eerste ronde van Fernando Alonso is bijna vier tienden sneller dan de rest van het veld. Verstappen begint net aan zijn eerste ronde maar rijdt op de harde band.

Update 12:51

Langzaam wordt het wat drukker op de baan. Alleen Pierre Gasly staat nog binnen.

Update 12:44

Mercedes en Ferrari zijn in de tussentijd ook naar buiten gekomen. Op dit moment heeft Lewis Hamilton de snelste tijd op zijn naam staan. Veruit de meeste coureurs staan nog binnen.

Update 12:37

Zoals we wel vaker zien is het erg rustig tijdens de openingsfase van de derde vrije training. Naast Lando Norris zijn alleen de coureurs van Haas op de baan.

Update 12:30

De lichten staan op groen. De derde vrije training voor de Grand Prix van Bahrein is officieel van start gegaan. Lando Norris is de eerste op het asfalt.

Update 12:20

Welkom bij het liveblog van de derde vrije training voor de Grand Prix van Bahrein! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie op het Bahrain International Circuit.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden