Verstappen snelste in laatste training, Ferrari's sluiten aan

Max Verstappen Austin

Verstappen sluit de laatste training in Austin als snelste af. De top drie wordt compleet gemaakt door de Ferrari's. Pérez staat weer net daarachter. Er is vooral op de softband gereden, waardoor de snelle tijden continu werden verbeterd. 

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Update 22:08

Later vanavond is het tijd voor de kwalificatie. Deze is ook te volgen via een liveblog, of luister via Grand Prix Radio naar Olav Mol en Jack Plooij! 

Dit is de uitslag van de laatste training in Amerika: 

Update 22:01

Aan het einde van deze training zet Verstappen een snelle ronde neer: 1:35.825. Hij heeft daarmee de drie snelste sectoren in handen. Leclerc heeft zijn tijd wel verbeterd, maar die zit nog in de 1:36. Sainz sluit achter zijn teamgenoot aan en sluit daarmee de top drie af.

Update 21:56

In de slotfase van deze training is het weer druk op de baan. Alle coureurs staan nu op de softband. Er lijken dus nog aardig wat verbeteringen aan te komen.

Update 21:52

En zo is het een minuut later alweer helemaal anders. Verstappen heeft de snelle ronde, waar hij mee bezig was, succesvol afgerond en heeft daarmee de snelste tijd in handen. Leclerc heeft zichzelf ook verbeterd en heeft nu een achterstand van een honderdste op de Nederlander. Pérez sluit de top drie af. Sainz heeft voor het eerst deze training de softband onder zijn auto zitten. Daarmee zet hij nu aan.

Update 21:50

Lance Stroll heeft een boete van honderd euro aan zijn broek hangen. Hij reed 80.6 kilometer per uur, waar hij slechts 80 kilometer per uur mocht rijden. 

Met nog tien minuten op de klok is de top zes in handen van alle coureurs van Mercedes, Ferrari en Red Bull. Pérez staat voor nu bovenaan dit rijtje, maar zijn teamgenoot is snel onderweg.

Update 21:47

Ondertussen is Ricciardo weer op de baan te vinden. De problemen met zijn remmen lijken verholpen. Voor nu heeft hij de zestiende tijd in handen, één positie boven zijn teamgenoot.

Update 21:44

Meerdere coureurs beleven op dit circuit wat momenten die niet gepland zijn, zo ook George Russell. In de eerste bocht van de baan heeft hij een groot moment overstuur. 

Update 21:40

De werkzaamheden aan de auto van Schumacher zitten erop! Met nog een krappe twintig minuten te gaan lijkt hij zo de baan weer op te komen.

Update 21:35

Door een motorwissel zal Leclerc een straf van tien plekken incasseren. Pérez en Alonso ontvangen ook een gridstraf, maar van slechts vijf plekken. 

De straffen van Leclerc en Pérez kunnen cruciaal zijn voor het kampioenschap. Beide coureurs strijden namelijk voor de tweede plek. 

Update 21:29

Er zijn weer veel coureurs bezig met het verbeteren van hun tijd. Lewis Hamilton springt naar de eerste tijd, al komt Sergio Pérez daar al direct overheen. 

Carlos Sainz staat vanaf het begin van deze sessie al op de medium band. Vrijwel alle andere coureurs hebben al tijden op de softband gezet.

Update 21:23

Daniel Ricciardo roept over de boordradio dat er iets mis is met zijn rempedaal. Het team laat weten dat er op de data niets geks te zien is, maar gaat op onderzoek uit. Hij staat nu weer in de pits.

Update 21:19

Alpine ziet er tot nu toe sterk uit. Beide coureurs sluiten direct aan achter de top vier, die bestaat uit Ferrari en Red Bull. Fernando Alonso heeft zelfs een snelste sector in handen. 

Update 21:13

De meeste coureurs op de baan zijn onderweg op de softband. De top drie verandert continu, maar ziet er voor nu zo uit:

1) Verstappen 1:36.706
2) Leclerc +0.377
3) Pérez +0.632

Update 21:09

Problemen bij Haas! Mick Schumacher rijdt langzaam over het rechte stuk en neemt vervolgens de kortste route over het circuit. Hij is op weg naar de pitstraat, waar het team gaat uitzoeken wat er aan de hand is.

Update 21:04

De derde vrije training van dit weekend is officieel van start! Er gaan al direct wat coureurs de baan op, en dat is ook niet gek. Er is dit weekend voor een aantal coureurs nog maar weinig trainingstijd geweest. In de eerste vrije training kwamen er verschillende rookies in actie. De tweede vrije training stond in het teken van de bandentest van Pirelli, waarbij dus amper data voor dit raceweekend is verkregen.

Update 21:00

Eerder deze avond heeft de teambaas van Williams, Jost Capito, bekend gemaakt dat hij Logan Sargeant volgend seizoen naast Alexander Albon wil zetten. Dit gaat dan ook gebeuren wanneer Sargeant zijn superlicentie binnen heeft. Dat hangt nog even af van de afloop van het Formule 2-seizoen. De laatste race daarvan wordt in Abu Dhabi verreden. 

Update 20:55

Volg VT3 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 20:50

Welkom bij het liveblog van de derde vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten! Bekijk deze liveblog, of luister naar Olav Mol en Jack Plooij op de radio om niets te missen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden