Logan Sargeant met genoeg licentiepunten in 2023 bij Williams

Logan Sargeant gp Amerika

Logan Sargeant rijdt hoogstwaarschijnlijk volgend jaar in de Formule 1, bij het team van Williams. Het enige wat hij nog nodig heeft om zeker te zijn van dit zitje, is het aantal verplichte licentiepunten om de Formule 1 in te komen.

In Abu Dhabi wordt het Formule 2-kampioenschap beslist, waar de Amerikaan momenteel aan deelneemt. Vanaf dat moment weten we dus zeker of Sargeant zich volgend seizoen naast Alexander Albon voegt. Voor het behalen van genoeg punten op de superlicentie, is het nodig dat Sargeant het kampioenschap van de Formule 2 minimaal als vijfde afsluit. Hij staat, met nog twee races te gaan, op een derde plek in het klassement. Maar door het deelnemen aan vrije trianingen in de Formule 1, kunnen coureurs als Sargeant ook punten voor hun licentie verdienen. Een extra punt kan verdiend worden wanneer er meer dan honderd kilometer wordt afgelegd in deze training. 

Logan Sargeant Williams

Foto: Williams Racing Photos

Williams vergroot kans

Om zo goed als zeker te zijn van de Amerikaan bij het team van Williams in 2023, geeft het team Sargeant dit jaar nog twee kansen om deel te nemen aan een vrije training. Zo komt hij in Mexico én Abu Dhabi nogmaals in actie. Met genoeg kilometers op de teller kan hij dus nog twee cruciale punten binnenslepen. Mocht hem dit lukken, kan hij het Formule 2-kampioenschap als zesde afsluiten, in plaats van vijfde. 

Daarbij zal de coureur aan het eind van het seizoen te zien zijn in de rookietest, die na het seizoen plaatsvindt.

Lees ook: Antonio Giovinazzi: Moet mijn excuses aanbieden

Lees ook: Ben jij de grootste GP-kenner van Nederland?

Lees ook: Alex Palou: Het was geweldig

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden