Alex Palou: Het was geweldig

door Tim Koenders
Alex Palou McLaren

Alex Palou kijkt met een zeer goed gevoel terug op de eerste vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. De IndyCar-coureur nam het stoeltje van Daniel Ricciardo over bij McLaren voor de eerste sessie van het weekend.

Tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten kwamen er verschillende rookies in actie. Elk team moet minimaal twee keer een rookie de kans geven om te rijden in een vrije training. Tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten moest onder andere Daniel Ricciardo toekijken hoe IndyCar-coureur Alex Palou zijn eerste officiële meters in een Formule 1 auto maakte. De Spanjaard eindigde de training uiteindelijk als zeventiende.

Veel geleerd

“Het was echt geweldig, ik heb veel geleerd maar het vooral ook erg leuk gehad. Een vrije training voelt zo een stuk korter in vergelijking met als ik thuis aan het kijken ben.” Dat liet de IndyCar-coureur weten tegenover Formula 1. “De nieuwe auto’s zijn echt goed, ik denk dat ik op een écht Formule 1 circuit gereden heb. Ik heb veel geleerd en ik hoop dat het team er ook wat van heeft geleerd.”

Lees ook: Leclerc snelste in VT2, Verstappen zevende

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van de Verenigde Staten

Lees ook: Formule 1 wil eigen vrouwenklasse beginnen

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden