Leclerc snelste in deels natte VT3 GP van Groot-Brittannië, Albon tweede

door Tim Koenders
Max Verstappen Groot Brittanie

Charles Leclerc was met een 1:27.419 de snelste in de deels natte derde vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Alexander Albon was tweede en Fernando Alonso derde. Max Verstappen reed op de medium band een achtste tijd.

-Liveblog gesloten-

Update 13:39

De volledige uitslag van de derde vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië: 

Update 13:31

De derde vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië zit erop. Charles Leclerc reed de snelste tijd in droge omstandigheden. Alexander Albon sluit de training als tweede af. 

Update 13:28

Op de intermediates is Verstappen de snelste op de baan. De Nederlander is ruim een halve seconde sneller dan de coureurs van Alpine.

Update 13:27

In de laatste minuten van de vrije training wordt het toch nog wat drukker op het asfalt. Alle coureurs rijden op de intermediates.

Update 13:21

Charles Leclerc en Max Verstappen melden allebei dat de intermediates het zwaar hebben, het lijkt voor die band net niet nat genoeg.

Update 13:19

Alleen de coureurs van Ferrari en Red Bull zijn nu buiten. De tijden zullen niet meer verbeterd worden in deze omstandigheden.

Update 13:11

Na een aantal rondes op intermediates komen nu de eerste coureurs naar buiten op slicks terwijl de regen weer lijkt toe te nemen.

Update 13:06

Lando Norris meldt aan zijn team dat de omstandigheden niet al te slecht zijn. Inmiddels zijn er meerdere coureurs buiten.

Update 13:04

Lando Norris komt naar buiten op de intermediates.

Update 13:01

Charles Leclerc komt na één ronde binnen. Hij was de enige op de baan, iedereen staat nu binnen. Door de regen lijkt de uitslag van de vrije training wel vast te staan, de tijden zullen niet snel verbeterd worden. 

Update 12:58

En daar is de regen. Charles Leclerc meldt aan zijn team dat het behoorlijk regent, de Monegask wil wel graag buiten blijven op de slicks. 

Update 12:54

Alexander Albon voelt zich geweldig op Silverstone. De Thai rijdt de tweede tijd. Gisteren eindigde hij ook al twee keer bij de eerste drie. 

Update 12:50

Voorafgaand aan de vrije training was de kans op regen 90%. Het is nog droog maar er hangen buien rondom het circuit. Gaan we de intermediates vandaag zien?

Update 12:45

Na vijftien minuten staan de coureurs van Ferrari bovenaan de tijdenlijst op de zachte banden. Max Verstappen staat derde en kwam zojuist naar binnen. 

Update 12:38

Er staan nog zeven coureurs binnen. De meeste coureurs rijden op de medium banden. Verstappen heeft op die band de snelste tijd op zijn naam staan. Leclerc en Sainz staan na acht minuten op de plaatsen twee en drie, zij rijden op de zachte banden.

Update 12:31

Lando Norris begint de vrije traning met een valse start, hij krijgt van zijn team te horen dat hij de auto stil moet zetten. De Brit is inmiddels weer onderweg

Update 12:30

De lichten staan op groen, de derde vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië is begonnen.

Update 12:20

Welkom bij het liveblog van de derde vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie op Silverstone.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden