Hamilton snelste in derde vrije training GP van Hongarije

M277032

Lewis Hamilton heeft met een 1:16.826 de snelste tijd gereden in de derde vrije training voor de Grand Prix van Hongarije. Op de Hungaroring was hij een kleine tiende sneller dan Verstappen. Bottas sloot aan met een derde tijd.

-Liveblog gesloten-

Update 13:07

De volledige uitslag van de derde vrije training voor de Grand Prix van Hongarije:


Update 13:03

Het verslag van VT3 voor de Grand Prix van Hongarije verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 13:00

De derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije zit erop. Lewis Hamilton heeft in de slotfase van de training de snelste tijd gereden. De Brit was met een 1:16.826 een kleine tiende sneller dan Verstappen.

Update 12:53

Aangezien iedereen nog even naar buiten wil is het druk in de pitstraat. Zo druk dat Giovinazzi en Stroll elkaar raken. Het incident is inmiddels under investigation. Giovinazzi lijkt hier niet onder een straf uit te kunnen komen.

Update 12:51

Met nog negen minuten te gaan wordt de sessie hervat.

Update 12:47

Tijdens vrije trainingen loopt de klok gewoon door gedurende een code rood. Er zullen zo nog maar een aantal minuten over zijn.

Update 12:43

Rode vlag, Mick Schumacher vouwt zijn Haas op. In bocht elf verliest hij de controle over zijn auto. Hij kan zelfstandig uit de auto komen en laat aan zijn team weten dat hij in orde is.  Is zijn auto op tijd klaar voor de kwalificatie later vandaag?

Update 12:40

Lewis Hamilton heeft er zin in. Hij heeft vandaag al meer rondes gereden dan Bottas en Verstappen bij elkaar opgeteld.

Update 12:38

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 12:30

Halverwege de derde vrije training heeft Valtteri Bottas de snelste tijd op zijn naam staan. Vlak achter hem staat Verstappen. Hamilton en Pérez komen zeven tienden tekort en staan op de plaatsen drie en vier.

Update 12:25

Valtteri Bottas kwam iets later over de streep dan de Nederlander. De Fin was net iets sneller in zijn eerste ronde.

Update 12:22

Na ruim twintig minuten binnen te hebben gestaan komen alle andere coureurs in één keer naar buiten. Verstappen zet van al die mannen de snelste tijd neer. De Nederlander is bijna zeven tienden sneller dan de rest van het veld.

Update 12:18

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 12:13

Lewis Hamilton is de zesde coureur die naar buiten komt op zaterdag. De Brit rijdt op de rode band. Even later volgt ook Giovinazzi. Een rustig begin van de derde vrije training.

Update 12:06

Het is nog rustig op de baan, er zijn slechts vijf coureurs buiten. De mannen van Haas waren het eerste buiten en dat brengt voordelen met zich mee.

Update 12:04

Ferrari heeft vannacht gewerkt aan de auto van Carlos Sainz, hij heeft een nieuwe motor gekregen. Het is zijn derde van het seizoen dus hij krijgt nog geen gridstraf.

Update 12:00

De lichten staan op groen, de derde vrije training voor de Grand Prix van Hongarije is officieel van start gegaan. Nikita Mazepin is de eerste die op de baan komt.

Update 11:52

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:45

Welkom bij het liveblog van de derde vrije training voor de Grand Prix van Hongarije! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie op de Hungaroring.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen