Max Verstappen snelste in laatste training, De Vries P14 bij Williams

Max Verstappen training monza

Max Verstappen sluit de laatste training op Monza als snelste af. Charles Leclerc was ook snel, maar niet snel genoeg voor de Nederlander. Wel was de Monegask sneller dan de andere Nederlander, Nyck de Vries zien we dit weekend namelijk ook in actie. Hij sluit deze training als veertiende af.

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Update 14:07

Het verslag van VT3 voor de Grand Prix van Italië verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Vanmiddag gaan we kwalificeren op Autodromo Nazionale Monza! Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 14:05

En hier is dan de uiteindelijke uitslag van de derde vrije training in Italië!

Update 14:01 

De coureurs worden langzaam maar zeker afgevlagd. Max Verstappen sluit de derde vrije training als snelste af. 

Update 13:56

Met nog vijf minuten te gaan worden de laatste ronden in de derde vrije training verrreden. Verstappen staat nog steeds bovenaan, gevolgd door Leclerc, Pérez en Sainz.

Update 13:51

Nyck de Vries zet op de softs de dertiende tijd neer, vlak achter zijn teamgenoot. Mick Schumacher is bezig met zijn outlap. In de laatste acht minuten van deze training komt hij toch nog in actie. 

Update 13:49

De meeste coureurs schakelen voor deze laatste fase van de training over naar de meest zachte band. Hierdoor worden er nog aardig wat tijden verbeterd. Dit zorgt wel voor drukte op de baan, iets waar Bottas eerder al over klaagde.

Update 13:46

Verstappen heeft nog steeds de snelste tijd staan, al is deze niet verbeterd. Sainz komt op de zachte band wel heel dichtbij. Hij heeft voor nu een achterstand van 25 duizendste op de Nederlander. 

Update 13:42

De monteurs zijn nog druk bezig met de auto van Mick Schumacher. Wel lijkt de Duitser zich klaar te maken om zo nog in actie te komen. Er staat nog ruim een kwartier op de klok voor deze vrije training.

Update 13:40

Valtteri Bottas is niet blij met de drukte op de baan. Eerder werd hij al in de weg gezeten door Carlos Sainz, dat incident wordt onderzocht.

Update 13:37

Nyck de Vries verbetert zijn tijd wel, maar blijft op de achttiende plek hangen. Verder is het rustig op de baan. Naast De Vries zijn Tsunoda, Latifi en Verstappen op het circuit te vinden. 

Update 13:31

Korte gele vlag in sector 2! Nyck de Vries reed door de grindbak in plaats van op de baan zelf. Hij kan zijn ronde wel vervolgen. 

Update 13:27 

Nyck de Vries is eindelijk naar buiten! Hij rijdt dus in de Williams-bolide van Alexander Albon. Voor nu heeft hij op de medium band de achttiende tijd staan.

Update 13:25 

Carlos Sainz wordt over de boordradio naar binnen geroepen. Zelf klinkt hij niet tevreden over de auto. Ook wordt een incident met hem en Bottas onderzocht. Sainz ging erg langzaam een bocht in, waardoor Bottas zich verremde en rechtdoor schoot. Of dit te maken heeft met problemen aan de auto van de Spanjaard, is onbekend.

Update 13:22

Ondertussen is het al aardig druk op de baan. Verstappen heeft de snelste tijd staan. De top vier bestaat enkel uit Red Bull- en Ferraricoureurs:

1) VER 1:21.872
2) LEC +0.072
3) PER +0.276
4) SAI +0.781

Update 13:17 

Ook Esteban Ocon komt in het rijtje met gridstraffen te staan. Hij wordt na afloop van de kwalificatie vijf plekken naar achteren gezet, voor het vervangen van de verbrandingsmotor.

Update 13:12

Pérez is nog steeds als een van de enigen op de baan te vinden. Hij blijft zijn eigen tijd maar verbeteren. Voor nu heeft hij een 1:22.148 gezet.

Update 13:10

Meerdere coureurs rijden dit weekend met een eerbetoon op hun auto aan de overleden koningin Elizabeth, zo ook Red Bull.

Update 13:05 

Gisteren had Sergio Pérez was problemen met zijn DRS. De haperende achtervleugel hebben we eerder dit seizoen al gezien bij Max Verstappen. Voor nu lijkt dit probleem bij de Mexicaan nog niet verholpen.

Update 13:03

De derde vrije training is ondertussen begonnen! Sergio Pérez is direct op de baan te vinden, samen met wat andere coureurs. Maar druk kunnen we de baan nog niet noemen.

Update 13:00

De kans is groot dat Mick Schumacher deze sessie niet in actie gaat komen. Hij ervaart een probleem met de koppeling, waar het team nu hard aan werkt. In de eerste training van dit weekend reed Antonio Giovinazzi in de auto van Schumacher. De Duitser heeft dit weekend dus nog maar weinig ervaring op kunnen doen. 

Update 12:55

Volg VT3 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 12:52

Alexander Albon kan het raceweekend in Monza niet afmaken door een blindedarmontsteking. Nyck de Vries stapt daarom de laatste drie sessies van dit weekend in de Williams-bolide, waarmee hij zijn debuut in een grand prix maakt. 

Het artikel van Grand Prix Radio lees je hier.

Update 12:50

Welkom bij het liveblog van de derde vrije training voor de Grand Prix van Italië. In deze laatste training voor de kwalificatie houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alle actie op de baan.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden