BREAKING: Nyck de Vries vervangt Albon tijdens GP van Italië

door Tim Koenders
Nyck De Vries Williams F1

Nyck de Vries vervangt Alexander Albon de rest van het weekend en zal dus de Grand Prix van Italië rijden voor het team van Williams. Na eerder dit weekend al een vrije training voor Aston Martin te hebben gereden mag de Nederlander zich nu opmaken voor zijn eerste race in de Formule 1.

Nyck de Vries reed tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Italië voor het team van Aston Martin. Eerder kwam hij al in actie in vrije trainingen voor Mercedes en Williams. Als reservecoureur van het Duitse team wordt de Nederlander ook ingezet bij de teams met dezelfde motor. Het komt niet vaak voor dat je als reservecoureur écht in actie moet komen tijdens een Formule 1 weekend. Dit weekend, tijdens de Grand Prix van Italië, is dit wel het geval.  Nyck de Vries mag de rest van het weekend rijden voor het team van Williams.

Blindedarmontsteking 

Op zaterdagochtend werd naar buiten gebracht dat Nyck de Vries Alexander Albon vervangt. De Thai heeft last van een blindedarmontsteking. De Williams-coureur kan hierdoor niet meer in actie komen. Het team zegt dat het naar omstandigheden goed met hem gaat en dat het hem een goed herstel wenst. Doordat hij niet meer in actie kan komen mag Nyck de Vries zich opmaken voor zijn eerste race in de koningsklasse van de autosport.

Lees ook: Genoeg opties Red Bull zonder samenwerking Porsche

Lees ook: Ongelukkig weekend voor Yuki Tsunoda

Lees ook: Vettel benadrukt: Stoppen was eigen keuze

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden