Vettel benadrukt: Stoppen was eigen keuze

door Gijs Leuvenink
Sebastian Vettel grid

Sebastian Vettel heeft in Monza benadrukt dat de keuze om te stoppen de zijne was. De Duitse vijfvoudig wereldkampioen ontkent dat hij door het team van Aston Martin ontslagen is. 

De laatste dagen ging er een gerucht rond dat Vettel vanwege zijn klimaatprotesten gewipt zou zijn door Aston Martin, maar hij ontkent dat ten zeerste. Het team zou hem eruit hebben gewerkt onder druk van sponsor Aramco, een grote oliemaatschappij. "Ik ben zelf tot de beslissing gekomen om te stoppen", aldus de 35-jarige Vettel in The Daily Mail. "Ik ben dus niet ontslagen."

Meerdere redenen

De coureur van Aston Martin geeft aan dat er meerdere redenen zijn voor zijn beslissing. "Klimaatproblematiek was inderdaad één van de redenen om te gaan stoppen, maar er waren er meer. Zo wil ik bijvoorbeeld mijn kinderen zien opgroeien, dat was naast het klimaat voor mij een heel belangrijke reden."

Sebastian Vettel Aston Martin Imola grid

Greenwashing

In de paddock is Vettel erg aanwezig als het gaat om het aankaarten van de klimaatproblemen. De Formule 1 is niet een erg duurzame sport, dus wordt hem door veel klimaatfanatici verweten dat hij aan greenwashing doet, het goedmaken van je vervuiling door te doen alsof je echt om het milieu geeft. Vettel erkent dat het erop lijkt, maar dat hij wil doen wat hij kan in zijn positie. 

Inzicht

Volgens Vettel is de keuze om zo duidelijk zijn mening te geven over de milieuproblemen niet over één nacht ijs gegaan. "Ik heb daar lang over gedaan om het in te gaan zien. We zagen deze zomer bosbranden overal en er was een enorme droogte. We zien bijna geen sneeuw meer. Ik heb al die dingen gezien en mijn ogen gingen open." 

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van Italië

Lees ook: Genoeg opties Red Bull zonder samenwerking Porsche

Lees ook: Ongelukkig weekend voor Yuki Tsunoda

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden