Ongelukkig weekend voor Yuki Tsunoda

Yuki Tsunoda Zandvoort

Als het gaat om gridstraffen gaat Yuki Tsunoda een ongelukkig weekend tegemoet. Eerder deze week kreeg hij al 10 plekken straf. Vrijdagavond zijn daar nog eens drie plekken bijgekomen. En geen van deze straffen heeft te maken met het vervangen van motoronderdelen. 

Tsunoda mag dan wel geen rookie meer zijn, toch lijkt hij af en toe moeite te hebben met de regels in de Formule 1. Tijdens de Grand Prix van Zandvoort heeft hij zijn vijfde reprimande van dit seizoen ontvangen. Hij reed tijdens de race een ronde met zijn gordel los, een handeling die niet voldoet aan de veiligheidsmaatregelen van de Formule 1. Dit resulteert voor de coureur van AlphaTauri in een gridstraf van tien plaatsen. En alsof het nog niet erger kon, heeft hij naar aanleiding van de tweede vrije training in Monza nog drie extra plaatsen straf gekregen. In deze training heeft hij de gele vlag, die werd veroorzaakt door Mick Schumacher, zogenoemd genegeerd. Hij is tijdens deze gele vlag-situatie niet langzamer gaan rijden, wat hem dus duur is komen te staan. 

Tsunoda Italie monza baan

Foto: Red Bull Content Pool (Clive Mason / Getty Images)

Wat scheelt is dat meerdere coureurs dit raceweekend last hebben van gridstraffen. Hierdoor zal hij niet als enige naar achteren gezet worden. Max Verstappen en Sergio Pérez worden respectievelijk vijf en tien plekken naar achteren gezet na afloop van de kwalificatie. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Carlos Sainz treffen het minder goed, zij zullen achteraan de grid starten. 

Strafpunten

Dankzij het incident van de gele vlag staan er voor Tsunoda momenteel acht strafpunten genoteerd. Wanneer dit er twaalf zijn, zal hij een grand prix gediskwalificeerd worden. Deze punten blijven de coureurs een jaar lang achtervolgen. De twee strafpunten die hij in Monza ontving, zullen dus tot 9 september 2023 op zijn naam staan. 

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van Italië

Lees ook: Genoeg opties Red Bull zonder samenwerking Porsche

Lees ook: Carlos Sainz bovenaan VT2, Verstappen split Ferrari's

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden