Red Bull dominant in VT3 GP van Saoedi-Arabië, Verstappen ruim snelste

door Tim Koenders
Saoedi-Arabië Jeddah

Max Verstappen was met een 1:28.485 de snelste tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Sergio Pérez sloot de training als tweede af voor Fernando Alonso. De Red Bull van Verstappen was bijna een seconde sneller dan de andere teams. Voor Nyck de Vries was het een training om snel te vergeten, hij kwam namelijk helemaal niet in actie.

-Liveblog gesloten-

Update 15:39

De volledige uitslag van de derde vrije training voord de Grand Prix van Saoedi-Arabië:

Update 15:31

Max Verstappen sluit de laatste vrije training als snelste af en is zes tienden sneller dan zijn teamgenoot. Aston Martin zit er weer goed bij, Alonso eindigt als derde en Stroll als vierde. De tijd van Alonso was bijna een seconde langzamer dan die van Verstappen.

Update 15:27

De Ferrari's zetten voor het eerst echt aan maar overtuigend is het niet. Carlos Sainz rijdt de tiende tijd en staat daarmee voor Charles Leclerc. Ondertussen heeft Verstappen zijn eigen tijd nog een keer verbeterd.

Update 15:21

De wedstrijdleiding laat direct weten dat er geen onderzoek nodig is voor het incident tussen Norris en Verstappen. De wereldkampioen hoeft niet bang te zijn voor een straf.

Update 15:18

Lando Norris rijdt bijna tegen de Red Bull van Verstappen aan die langzaam reed. De Nederlander laat duidelijk aan zijn team weten dat ze hem hadden moeten waarschuwen. 

Update 15:15

Max Verstappen rijdt met drie paarse sectoren de snelste tijd en is bijna vier tienden sneller dan zijn teamgenoot. Hamilton staat derde met ruim acht tienden achterstand op de Nederlander.

Update 15:12

Sergio Pérez laat zien dat het nog een stukje sneller kan. Hij verbetert zijn tijd, ondertussen is ook Verstappen op de zachte band naar buiten.

Update 15:09

Esteban Ocon komt erg goed weg in bocht tien. Hij verliest zijn auto bijna op de kerbs maar vangt hem knap op. 

Update 15:00

Halverwege de derde vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië heeft Sergio Pérez de snelste tijd op zijn naam staan. Max Verstappen staat tweede maar reed zijn ronde op de harde band. Gasly staat derde voor teamgenoot Ocon. George Russell staat vijfde met zijn Mercedes.

Update 14:58

Alpine had het zeker niet makkelijk in Bahrein maar lijkt er in Saoedi-Arabië prima bij te zitten. Na een goede vrijdag staan ze nu op de derde en vierde plaats.

Update 14:53

Sergio Pérez rijdt net als veel andere coureurs op de zachte band. Hij neemt de snelste tijd van zijn teamgenoot over.

Update 14:49

Sergio Pérez is de laatste die naar buiten gaat. Ondertussen heeft Verstappen op de harde band de snelste tijd gereden terwijl de meeste coureurs op de zachte band rijden.

Update 14:44

Langzaam wordt het wat drukker op de baan. Pierre Gasly heeft op dit moment de snelste tijd op zijn naam staan.

Update 14:38

Zoals wel vaker tijdens een derde vrije training is het nog erg rustig, alleen de coureurs van Aston Martin zijn buiten geweest.

Update 14:31

Nyck de Vries zal niet in actie komen tijdens de derde vrije training. Het team is druk bezig met het wisselen van de motor. Inmiddels zijn de coureurs van Aston Martin als eerste op het asfalt.

Update 14:30

De derde vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië is officieel van start gegaan.

Update 14:20

Welkom bij het liveblog van de derde vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie in Jeddah.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden