Verstappen pakt toch overtuigend pole in Bahrein

poleverstappenbahrain2023

Max Verstappen heeft uiteindelijk toch nog overtuigend de pole gepakt voor de Grand Prix van Bahrein. Pérez moest een ruime tiende toegeven. Leclerc en Sainz volgen, waarachter de man van het weekend Fernando Alonso vijfde mag staan morgen.

-Liveblog gesloten-

17:20

POLE VOOR MAX VERSTAPPEN! In een spannende kwalificatie is het dan toch de Nederlander die iedereen te snel af is. Sergio Pérez maakt het Red Bull feestje met de tweede tijd compleet. Leclerc en Sainz derde en vierde, Alonso toch knap vijfde. Mercedes volgt daarachter weer. De zwakke pols van Stroll heeft dan toch hem de das om gedaan en is achtste.

1. Max Verstappen 1:29:708

2. Sergio Pérez +0,138

3. Charles Leclerc +0,292

4. Carlos Sainz +0,446

5. Fernando Alonso +0,628

6. George Russell +0,632

7. Lewis Hamilton +0,676

8. Lance Stroll +1,128

9. Esteban Ocon +1,276

10. Nico Hülkenberg +1,347

17:05

Alle echte kanshebbers hebben hun tijd genoteerd en Alonso staat op plek vier. Leclerc is niet naar buiten voor de laatste run. Opvallend dat de Ferrari er niet meer in zit. 

Ook Hülkenberg staat zonder tijd na het overschrijden van de track limits. Negende voor hem tot nu toe, want Ocon is nog tijdloos. 

17:02

De eerste rondjes zijn afgewerkt en het is tot nu toe Verstappen die hem heeft hoor. Leclerc split nu nog beide Red Bulls, maar Mercedes en Alonso hebben nog geen tijd genoteerd. Het kan dus echt alle kanten nog op.

16:55

Groene lampen! Zit u er klaar voor? De knaller van de dag zal nu plaatsvinden. Met een sterk terugkerende Nico Hülkenberg, die nog altijd met de Haas meedingt voor een sterke startpositie. Ook Esteban Ocon doet het veel beter dan zijn teamgenoot en is er nog in.

16:50

Nou, dat was Q2. Uiteindelijk zonderecht opvallende afvallers. Norris, Bottas, Zhou, Tsunoda en dus Albon vallen af. Leclerc stelde nog even de snelste tijd scherper met een ruime tweetienden. Dat was toch ook weer een groot gat hoor. Verstappen volgt dus op plek twee, de Mercedessen daar weer achter in slagvolgorde, Hamilton voor Russell.

16:45

Opmerkelijk incidentje van Lance Stroll, die de weegschalen van de FIA voorbij gereden is. Alex Albon is de enige die op de baan is, maar die miste de tracklimits en brak de ronde af. Die zien we ook niet meer terug en start dus vanaf plek vijftien morgen.

16:42

Nou de snelheid van de Red Bulls lijkt eindelijk daar Na de eerste snelle rondes heersen ze allebei. Verstappen leidt op tweetienden voor Pérez, waarachter de Mercedessen jagen. ALonso staat er nog dichtbij, maar de Ferrari's lijken ietwat af te haken. Ach, het is echt koffiedik kijken.

16:40

Het is echt onmogelijk te voorspellen wie de pole gaat pakken. Het is allemaal zo akelig dichtbij elkaar. We kunnen zomaar een topper kwijtraken in Q2, maar het zou ook zo kunnen dat we ze wel allemaal gaan zien in de laatste kwalificatieronde. 

16:35

Nou Q2 begint. Alexander Albon kruipt door het oog van de naald, want hij leek ook in Q1 de track limits overschreden hebben. Dat had overigens ervoor gezorgd dat zijn teammaat Sargeant het wél zou halen. 

16:30

Einde Q1! We nemen afscheid van Logan Sargeant, Pierre Gasy, Kevin Magnussen, Oscar Piastri en Nyck de Vries. Alle drie de rookies vliegen er dus uit, met ook de pech voor Sargeant dat hij precies dezelfde tijd als Norris heeft maar de tijd ná de Brit zette. 

16:20

Nou de eerste rondetijden staan genoteerd. Sainz is tot nu toe het snelst, voor Russel en Alonso. De beide Red Bulls staan vijfde en zesde. Dat zouden ze niet willen voor de kwalificatie. En het gaatje is met drietienden ook nog best fors.

De hele top elf in een seconde. Met Nyck de Vries nu op de veilige veertiende plaats. Dat zou al een prestatie op zich zijn. McLaren zit diep in de penarie, zeventiende en achttiende staan ze nu.

16:15

Ferrari is nu voor de veiligheid op de softs naar buiten. Het is nu erg druk op de baan, alle coureurs zijn de baan op. De vliegende rondes van het veld komen nu, dus hou het allemaal goed in de gaten. Het zal een intense strijd worden voor wie er door mag.

Ondertussen, Carlos Sainz zijn tijd van voor de rode vlag is afgepakt. De Spanjaard overschreed de tracklimits bij bocht acht.

16:10

We zitten nog altijd te wachten, maar we gaan zo weer van start. Leclerc zijn onderdelen zjn weer opgeruimd en het lijken geen wereldschokkende onderdelen te zijn voor de auto. Groene vlag dus over een paar minuten! AlphaTauri gooit nog even een throwback erin.

16:05

De eerste tijden zijn gezet. Ferrari neemt direct een gokje en gaat proberen op de mediums Q1 door te komen. Bij Charles Leclerc vlogen er al direct wat onderdelen vanaf, het lijkt toch weer iets te maken met de porpoising

Nu komt direct de rode vlag eruit vanwege het onderdeel van de Ferrari af. Tsunoda, Sainz en De Vries zijn de enige met een rondetijd. Nare timing voor Hülkenberg, die net in een snelle ronde aan het afwerken was. Ook de Red Bulls kwamen net de baan op, maar mogen onverrichter zaken terug.

16:00

Daar zijn de lampen op groen! Direct komen de usual suspects naar buiten. Dat zijn dus de AlphaTauri's. En ik moet zeggen, het circuit zo onder de lampen blijft mooi. Eeuwig zonde dat het niet in een motorsportgek land gereden wordt. Desondanks, de tribunes zitten redelijk goed vol. Mét uiteraard de oranjeplukjes her en der.

15:55

Het zonnetje is onder in Bahrein. Het hele weekend was het stralend weer. Dat was doordeweeks nog wel even anders in Bahrein. Het aanwezige journaille is meermaals nat geregend in de oliestaat. Het kán dus wel regenen. Procentuele kans op regen vandaag? 0%.

15:50

De teams maken zich klaar voor de eerste kwalificatieronde. AlphaTauri en Williams zitten er niet heel lekker bij dit weekend. Het wordt dus knokken voor Nyck de Vries om uit de eerste kwalifcatie te komen. Het eerste doel voor de Nederlander is Yuki Tsunoda te verslaan, zijn teamgenoot. Dat kan al een hele strijd worden.

15:45

Het is zover! De eerste echte krachtmeting op volle, pure snelheid van het seizoen. De kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein staat op het punt van beginnen. Lukt het Fernando Alonso de sterke lijn door te trekken naar een pole of grijpt één van de Red Bulls de voorste startpositie. Of, tovert iemand anders een wereldrondje eruit? We zullen het komende half uur antwoorden krijgen!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden