Leclerc pakt pole position voor Grand Prix van Spanje

Charles Lecerc Ferrari

Charles Leclerc pakt pole position in Barcelona. Met een 1:18.750 zet hij de snelste tijd neer. Het podium wordt compleet gemaakt door Max Verstappen en Carlos Sainz. Morgen gaan we zien of Leclerc zijn eerste plaats kan behouden.

- LIVEBLOG GESLOTEN -

Update 17:07

Dit is de uitslag van de top 10 in Q3 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje.

Update 17:05

Het verslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 17:02

Leclerc heeft nu ook een tijd gezet: 1:18.750. Daarmee start hij vanaf pole position. Hij staat samen met Verstappen op de eerste startrij. Verstappen had in de laatste ronde geen vermogen, waardoor hij geen laatste tijd meer heeft kunnen zetten. 

Update 16:58

Met nog drie minuten op de klok zijn de eerste auto's alweer naar buiten voor de laatse run. Leclerc heeft nog steeds geen tijd staan, dus die moet nog even aan de bak. 

Update 16:54

De eerste tijden in Q3 zijn gezet. Voor nu staat Verstappen bovenaan, gevolgd door Sainz en Russell Leclerc is in de chicane gespind en heeft dus nog geen tijd staan. Hij is nu naar binnen voor nieuwe banden.

Update 16:52

Nadat Q2 was afgevlagd, werd de snelle tijd van Norris verwijderd door track limits. Hij kan dus niet deelnemen aan Q3. Maar hierdoor is Mick Schumacher wel verzekerd van een plek in de top 10.

Update 16:49

Q3 is van start gegaan. Er lijken een hoop kanshebbers voor de pole position vandaag. Wie zet de beste tijd neer?

Update 16:47

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 16:44

Q2 is voorbij! Verstappen heeft op het laatste moment een prachttijd neergezet: 1:19.219, daarmee staat hij voor nu op P1. De uitvallers zijn Norris, Ocon, Tsunoda, Gasly en Zhou. 

Update 16:40

Het lijkt erop dat de Mercedessen niet meer naar buiten gaan voor een laatste run in Q2. Ook Charles Leclerc blijft in de pits. De rest van de coureurs zijn wel op de baan te vinden.

Update 16:37

Mercedes zet de boel op scherp. George Russell en Lewis Hamilton zetten allebei erg snelle tijden neer. Tot nu toe heeft nog niemand die tijden kunnen verbeteren. De snelste tijd is voor Russell: 1:19.470.

Update 16:33

Tijdens de eerste minuten van Q2 waren er geen auto's op de baan te vinden. Nu is het toch al drukker op de baan. We hebben nog 8 minuten te gaan.

Update 16:29

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 16:26

Dit was geen beste kwalificatie voor Aston Martin. Beide coureurs zijn in Q1 uitgeschakeld. 

Update 16:22

Q1 is afgevlagd! Vettel, Alonso, Stroll, Albon en Latifi hebben geen tijd neergezet die ze naar Q2 heeft kunnen brengen. Dit zijn dus de eerste uitvallers van de kwalificatie.

Update 16:17

We hebben nog twee minuten te gaan in Q1. Voor nu staan Albon, Stroll, Gasly, Schumacher en Latifi in de gevarenzone.

Update 16:15

Charles Leclerc en Carlos Sainz hebben de tijd van Max Verstappen verbeterd. Zij vormen voor nu de top 3. Beide Mercedessen konden hier net niet aan tippen, zij staan achter Verstappen op een vierde en vijfde plek.

Update 16:12

Alle auto's willen de baan op. Dat zorgt voor drukte in de pitstraat, met bijna een touché tussen Lando Norris en Lance Stroll. Dit wordt na de sessie onderzocht.

Update 16:08

Voor nu is de snelste tijd in handen van Max Verstappen. Maar de coureurs van Ferrari en Mercedes hebben nog geen tijd gezet. Nog 10 minuten te gaan in Q1.

Update 16:05

Charles Leclerc heeft in alle trainingssessies de snelste tijd neergezet. Hij maakt dus zeker kans op pole position deze kwalificatie.

Update 16:01

De kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje is officieel van start gegaan! De tijd loopt en de eerste Alfa Romeo is op de baan te vinden.

Update 15:58

Pierre Gasly kon door een probleem aan zijn auto helaas geen tijd zetten in de derde vrije training. Het ziet ernaar uit dat hij de kwalificatie wel weer aanwezig is!

Update 15:54

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 15:49

Welkom bij het liveblog van de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje! Het komende uur houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen op de baan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden