Verstappen pakt snelste tijd in VT1 Grand Prix van Hongarije

SI202107300153_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen rijdt de snelste tijd in de eerste vrije training van de Grand Prix van Hongarije. Valtteri Bottas is als tweede afgevlagd en Lewis Hamilton sluit zich aan als derde. Een fijne start voor de Nederlander na zijn crash twee weken geleden op Silverstone. 

-Liveblog gesloten-

Update 12:35

De volledige uitslag van de eerste vrije training op de Hungaroring:

Update 12:30

En dat is het einde van de eerste vrije training. Max Verstappen pakt de snelste tijd, een mooi begin van het weekend. Valtteri Bottas staat tweede en Lewis Hamilton heeft de derde plek. We zijn vanmiddag weer terug voor de tweede vrije training.

Update 12:25

Mick Schumacher heeft een kleine stuurfout en gaat daarmee tijdelijk van de baan. Gelukkig heeft het geen grote gevolgen en kan hij doorrijden. Sergio Pérez kent een slechte training. Hij stond voor een lange tijd op de veertiende plek maar kan met zijn laatste snelle ronde op de achtste plek komen.

Sergio Pérez / Red Bull Racing / Budapest / Hongarije / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202107300156 // Usage for editorial use only //

Update 12:22

Verstappen heeft een hele snelle ronde gereden (1:17.555) en pakt daarmee de snelste tijd over van Bottas. De beide Mercedes-coureurs volgen hem. De Ferrari van Carlos Sainz lijkt even in de weg te zitten van Hamilton.

Update 12:18

De coureurs mogen weer de baan op! Nog elf minuten te gaan in deze eerste training op de Hungaroring.

Update 12:15

Een voorlopige tussenstand terwijl de klok doorloopt in de eerste vrije training:

 1. Valtteri Bottas (1:17.616)
 2. Lewis Hamilton (+0.106)
 3. Carlos Sainz (+0.499)
 4. Pierre Gasly (+0.565)
 5. Fernando Alonso (+0.769)

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 12:12

Rode vlag! Yuki Tsunoda is van de baan afgegaan en staat achteruit in de muur. De training is meteen stilgelegd.

Update 12:08

Fernando Alonso staat na zijn spin op de baan op een mooie vijfde plaats. De Spanjaard is gisteren veertig jaar geworden en dat was alle reden tot een feestje volgens Sebastian Vettel, maar dat verliep toch even anders:

Update 12:05

Veel coureurs wisselen hun banden naar de zachtste compound en rijden daarmee snelle tijden. Verstappen doet dit niet en rijdt nog steeds op de harde band. Lance Stroll en Sebastian Vettel hebben beide nog niet een hele snelle tijd gezet en staan op plaats zeventien en achttien.

Update 12:00

Valtteri Bottas rijdt een enorm snelle tijd en pakt daarmee de eerste plaats over van Verstappen. De Fin rijdt wel op een bandencompound zachter. Hamilton sluit zich aan achter zijn teamgenoot. De top tien op dit moment:

 1. Valtteri Bottas (1:17.616)
 2. Lewis Hamilton
 3. Pierre Gasly
 4. Fernando Alonso
 5. Yuki Tsunoda
 6. Max Verstappen 
 7. Esteban Ocon
 8. Carlos Sainz
 9. Sergio Pérez
 10. Lando Norris

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:54

Sergio Pérez heeft de belangrijke taak het komende weekend om dichtbij Max Verstappen te blijven in de strijd om het kampioenschap. Op dit moment ligt de Mexicaan op de vijfde plaats, +0.840 seconden achter Verstappen.

Update 11:49

Yuki Tsunoda spint op de baan. Het brengt een tijdelijke gele vlag in de tweede sector naar buiten. Er is niets ernstigs aan de hand, hij kan gewoon weer de pitstraat inrijden.

Update 11:45

De meeste coureurs zijn nu op de baan geweest. Tot zover heeft Verstappen de snelste tijd (1:19.025). Lewis Hamilton en Valtteri Bottas sluiten daarbij aan gevolgd door de beide Ferrari's. Fernando Alonso staat even achteruit op het gras maar kan daarna weer doorrijden.

Update 11:37

Bij Red Bull wordt er vandaag goed gekeken naar de data van de motor van Verstappen. De motor kon na de crash van twee weken geleden volgens het team weer gebruikt worden, maar is het nog altijd afwachten of dat ook echt wel het geval is. Hij rijdt in ieder geval al de snelste tijd (1:19.725). Ondertussen rijden Carlos Sainz en Lance Stroll elkaar in de weg.

Update 11:34

Valtteri Bottas zegt op de radio dat zijn rem zacht aanvoelt. Mercedes reageert dat het na paar rondes beter moet worden.

Update 11:30

De eerste vrije training van de laatste grand prix voor de zomerstop is begonnen! Er is een bekend gezicht in de garage van Mercedes, Nyck de Vries is dit weekend aanwezig. Hij is één van de reservecoureurs van het team.

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:26

Voor de eerste vrije training stapt Robert Kubica weer in de auto van Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel heeft speciaal voor dit race weekend een nieuwe helm om de LGBTQ+ gemeenschap te steunen als reactie op de recentelijke wet in Hongarije die het onderwijs op scholen over homoseksualiteit en transgenderkwesties tegen gaat. Ook Lewis Hamilton spreekt op zijn Instagram steun uit.

Update 11:22

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:20

Welkom bij de liveblog voor de eerste vrije training van de Grand Prix van Hongarije. Het komende uur gaan Max Verstappen en zijn collega's de eerste meters maken op de Hungaroring.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen