Verstappen snelste in eerste vrije training van Australië

Australie 2023

Max Verstappen is het weekend goed begonnen in de eerste vrije training van Australië. De coureur van Red bull staat bovenaan de tijdenlijst. Hamilton eindigde de sessie op de tweede plek, gevolgd door Perez op de derde plek. Nyck de Vries sloot de sessie af op een veertiendeplek. 

 

---Liveblog gesloten---

04:30

Hierbij de uitslag van de eerste vrijetraining van Melbourne: 

 

 

Update 04:26

Rode vlag! Logan Sargeant staat stil langs de baan in de derde sector. De auto heeft zeer waarschijnlijk een elektrisch probleem aangezien de auto volledig stiltvalt. Met nog 4 minuten te gaan zal de sessie waarschijnlijk niet worden hervat. 

 

Update 04:23

Max Verstappen staat achterstevoren! De Nederlander kan zijn banden setje weggooien. Hij kan gelukkig zijn weg vervolgen. 

 

Update 04:20

Max Verstappen is de eerste die naar buiten gaat op de soft band. Ook vandaag klaagt de Nederlander over problemen tijdens het schakelen. Dit is nu het derde weekend op rij dat er toch wat problemen zijn aan boord. 

 

Update 04:16

De rode vlag is opgeheven. De rode vak werd veroorzaakt door een GPS probleem. We zijn weer onderweg. 

Update 04:07

Dat het circuit van Melbourne snel en smal is blijkt maar weer. Heel veel coureurs hebben in deze sessie last gehad van verkeer. Dat belooft wat voor de kwalificatie van morgen. 

 

Update 04:07

Rode vlag! De sessie is stil gelegd. Kevin Magnussen schoot even van de baan waardoor er veel grint op de baan terecht is gekomen. Vermoedelijk is dit de reden dat de sessie stil ligt.

 

Update 04:03

Yuki Tsunoda staat ineens naast de baan in bocht 1! De Japanner gaat er volledig af maar mist gelukkig net aan de muren. Hij kan zijn weg vervolgen richting de pits. 

 

Update: 04:00

We zijn een half uur onderweg in de eerste vrije training. Dit is de huidige stand van zaken: 

Update 03:57

Het is even rustig op de baan. Iedereen staat binnen op Russell, Piastri en Bottas na. Over het algemeen is tot nu toe alleen de medium band gebruikt door de coureurs. Enkel Verstappen en Piastri hebben hun snelste tijd op de soft band gezet. 

Update 03:52

Nyck de Vries staat er op dit moment goed bij. De Nederlander staat op een 5e plek net achter Albon op +1.143 van de snelste tijd van Max Verstappen. 

Update 03:45

We zijn bijna een kwartier onderweg. De stand in de top drie is als volgt: Verstappen, Perez, Stroll.

Update 03:43

Magnussen mist zijn rempunt en schiet even rechtdoor. Los van vuile banden komt de Deen ongeschonden uit de grintbak. 

Update 03:41

Daniel Ricciardo is dit weekend ook van de partij. Hij is er om PR activiteiten uit te voeren voor Red Bull. Helaas voor hem zal hij niet racen dit weekend aangezien hij zijn stoeltje is kwijtgeraakt aan Oscar Piastri 

Update 03:35

Het is meteen druk op de baan. Alleen Albon en Norris staan op dit moment nog binnen.  Stroll staat boven aan met een 1:23.019

 

Update 03:30

De lichten staan op groen! Op dit moment is het droog in Melbourne. Het is bewolkt en een graad of 17 met een kans van 10% op regen 

 

Update 03:22

Het team van Mclaren is er klaar voor. Samen met thuisrijder Piastri is het te hopen op een goed weekend zonder problemen na een tegenvallende start van het seizoen.

 

Update 03:20

Welkom bij het liveblog voor de eerste vrije training van de Grand Prix van Australië. Het komende uur zullen de teams gaan beginnen met de voorbereiding voor de Grand Prix van komende zondag en de kwalificatie die morgenochtend plaats zal vinden. 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden