Charles Leclerc snelste in VT1, Verstappen vierde

Charles Leclerc in de pitbox Grand Prix Saoedi-Arabië 2022

Charles Leclerc heeft de snelste tijd gezet tijdens VT1: 1:14.531. De plaatsen in de top 4 zijn verdeeld onder Ferrari en Red Bull. Verstappen staat op de vierde plek. De top tien zit binnen een seconde van de leider; het veld ligt momenteel dus erg dicht bij elkaar.

- LIVEBLOG GESLOTEN -

Update 15:08

De eerste vrije training zit erop en de verdeling van het veld is als volgt:

Update 14:59

Met nog twee minuten op de klok worden de laatste tijden gezet. Hamilton klaagt nog steeds over de radio over zijn stuiterende auto. 

Update 14:54

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 14:52

De McLarens hebben een tijdje aan kop gelegen, maar voor nu ziet de top 4 er weer vertrouwd uit: LEC, SAI, VER, PER. Norris is op de vijfde plek te vinden, Ricciardo is afgezakt naar de achtste positie.

Update 14:47

Verstappen verremt zich enorm, op dezelfde plek als Leclerc dat aan het begin van de sessie deed. Hij heeft geen muur geraakt, maar zijn banden kan hij afschrijven. 

Update 14:43

Met nog maar krap 20 minuten op de klok, ziet het er niet naar uit dat Valtteri Bottas nog in actie gaat komen. Ook het team heeft nu bevestigd dat zijn auto problemen heeft.

Update 14:38

Na dertig minuten geracet te hebben in, is dit de tussenstand van VT1 in Monaco. 

Update 14:35

Het ziet er niet naar uit dat we Schumacher deze sessie nog in actie gaan zien. Hij heeft net een rode vlag veroorzaakt, vermoedelijk door een probleem met de versnellingsbak. Ook Bottas lijkt problemen te hebben met zijn versnellingsbak.

Update 14:30

Hamilton heeft de medium band onder zijn bolide laten schroeven en weet daarmee de vierde plek te veroveren. Hij klaagt wel over het enorme gestuiter op de baan. Het team lijkt porpoising op dit circuit dus niet goed onder controle te hebben. Ondertussen is Bottas de enige coureur die nog geen tijd heeft gezet in deze sessie.

Update 14:24

Gele vlag voor Schumacher! Hij verremde zich, waarna hij voor de ingang van de pitstraat stil is komen te staan. Op een herhaling is een geluid te horen waardoor het lijkt alsof er problemen zijn met de motor. De gele vlag is veranderd in een rode vlag, om de auto veilig de pits in te kunnen brengen.

Update 14:21

De top 6 is voor nu in handen van Ferrari, Red Bull en McLaren. Verrassend van het papayagekleurde team. Hamilton zit dit rijtje met een zevende plek op de hielen, maar Russell komt voor nu niet verder dan een tiende plek.

Update 14:18

De eerste gele vlag van het weekend is gevallen. Er is echter niets ernstigs aan de hand. Leclerc verremde zich, waarna het uitweek buiten de baan. Er is verder geen schade en hij rijdt alweer op het asfalt.

Update 14:15 

Lewis Hamilton heeft een speciaal helmdesign meegenomen voor dit grand prix-weekend. 

Update 14:10

De meeste coureurs hebben een tijd gezet. Alleen Bottas en Latifi zijn nog niet buiten geweest. Opvallend is dat vrijwel alle coureurs naar buiten zijn op de harde band; enkel de Ferrari's rijden met de medium band.

Update 14:05 

De sessie is begonnen en de coureurs zijn al bezig met de eerste rondjes van dit raceweekend. Op beeld wordt nu vooral Charles Leclerc gevolgd. Monaco is voor hem zijn thuisrace.

Update 14:00

Vorige week reed Lando Norris de Grand Prix van Spanje met hooikoorts en een ontsteking aan zijn amandelen. Hij was aan het einde zo ziek, dat het niet zeker was of hij bij de race in Monaco in actie kon komen. Hij heeft zelf via sociale media bevestigd dat hij straks gewoon op de baan te vinden is!

Update 13:55

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 13:50

Welkom bij het liveblog van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Monaco! Een traditioneel circuit, maar de nieuwe auto's kunnen nog wel eens voor verrassingen gaan zorgen. 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden