Alonso eerste in verregende tweede vrije training van Australië

Aussie 2022

Fernando Alonso sluit de tweede vrije training in Australië als snelste af. De vrije training werd al vroeg in de sessie geteisterd door regenbuien waardoor we weinig snelle tijden hebben gezien. Charles Leclerc vinden we terug op de tweede plaats gevolgd door Max verstappen op de derde plaats. Nyck de Vries had maar acht ronden gereden en eindigde uiteindelijk op de zeventiende plek. 

 

---Liveblog gesloten---

Update: 08:05

Einde sessie! Helaas geen snelle tijden meer door de regenachtige omstandigheden. 

 

Update 07:53

Nyck de Vries hebben we weinig gezien deze sessie. Zijn er dan misschien problemen aan zijn kant van de garage? De coureur zit momenteel niet in de auto. De verwachting is dan ook dat we hem niet meer terug gaan zien op de baan vandaag. 

 

Update 07:47

Prachtige beelden vanaf het circuit. De coureurs die op de baan rijden zijn aan het vechten met de auto's om ze op het asfalt te houden. 

 

Update 07:44

Oeii.. Lance Stroll!  De Canadees had een moment van overstuur maar weet zijn bolide nog net uit de muur te houden en kan zijn weg vervolgen.

 

Update 07:40

Toto Wolff denkt er het zijne van...   

 

Update 07:39

Max Verstappen is weer onderweg. Hij is de enige coureur momenteel op de baan. Het is te hopen dat meer coureurs zich gaan melden! 

 

Update 07:33

Zo zien de tijden eruit na een half uur rijden in de tweede vrije training. 

 

Update 07:27

Russell, Sainz en Leclerc melden zich weer op de baan. Russell geeft aan dat het net te droog is voor intermediate banden maar te nat voor slicks! 

 

Update 07:25

Dit plaatje is alleszeggend over de omstandigheden op dit moment! Jammer voor het publiek in Melbourne

 

 

Update 07:20

Weinig actie op de baan! Alles auto's staan binnen in afwachting van het weer. Ook Lando Norris had het even lastig in de wisselende omstandigheden. 

 

Update 07:15

George Russell geeft aan tegenover zijn team dat het behoorlijk regent momenteel. Max Verstappen had ondertussen een momentje in bocht 1. 

 

Update 07:12

Fernando Alonso staat bovenaan met een 1:18.887 op de medium band. Zal de Aston Martin coureur zijn 101e podium behalen dit weekend?  Elke coureur die tot nu toe dit aantal podiums heeft behaald won tijdens zijn 101e podium. 

 

Update 07:06

Logan Sargeant viel in de eerste training uit met problemen. De monteurs zijn nog altijd druk bezig aan de auto om de Amerikaan terug op de baan te krijgen.   

 

Update 07:00

De lichten staan op groen! De auto's die naar buiten zijn, staan inderdaad op slicks. De vraag is hoe lang het droog zal blijven. 

Update: 06:56

De banden waar op gereden zal worden dit weekend zijn de C4,C3 en de C2. Het schijnt even geregent te hebben zojuist!

 

Update: 06:50

Welkom bij het liveblog voor de tweede vrije training van de Grand prix van Australië! De eerste vrije training zat vol met actie waarbij Verstappen de training als snelste afsloot. Zal dat in de tweede training ook het geval zijn? 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden