Carlos Sainz snelste in tweede vrije training van Italië

door Shakyra van den Heuvel
max verstappen monza VT1 vrijdag 2023

Carlos Sainz heeft de snelste tijd gereden in de tweede vrije training van de Grand Prix van Italië in een tijd van 1:21.355. De top drie werd compleet gemaakt door Lando Norris en Sergio Perez. De snelle tijden werden in het begin van de training gezet, daarna werden er vooral long runs gereden. Het zit allemaal vrij dicht bij elkaar. De coureurs in de top vijf zitten allemaal binnen een halve seconde van elkaar. 

 

--- LIVEBLOG GESLOTEN ---

18:00

De tweede vrije training van de Grand Prix van Italië zit erop! De jarige Carlos Sainz heeft de snelste tijd gereden, gevolgd door Lando Norris en Sergio Perez. Max Verstappen eindigde op de vijfde plaats, hij heeft vooral long runs gereden om zo informatie te verzamelen over de auto. 

 

17:56

Licht staat weer op groen voor de laatste vier minuten van de tweede vrije training in de Grand Prix van Italië.

17:55

Rode vlag! 

Sergio Perez crasht en rijdt in de muur. Hij gaat net wat te ver op het grind en verliest de controle over het stuur. Momenteel staat hij op de derde plek. Nog vijf minuten te gaan in deze training.

 

17:50

De meeste teams zijn momenteel bezig met hun long runs om zo meer informatie te verzamelen voor de race van zondag. De coureurs rijden op de medium band, behalve Oscar Piastri, hij rijdt op de harde band. 

17:41

Lance Stroll heeft inmiddels zijn auto teruggekregen en de monteurs kunnen aan de slag. Er werd via de radio gesproken over een motorprobleem, hopelijk valt het mee!

 

17:33

We zijn inmiddels halverwege de tweede vrije training en de top 10 ziet er nu zo uit:

1) Carlos Sainz: 1:21.565

2) Charles Leclerc: 1:21.838

3) Fernando Alonso: 1:22.071

4) Sergio Perez: 1:22.178

5) Max Verstappen: 1:22.244

6) Alex Albon: 1:22.249

7) George Russell: 1:22.487

8) Kevin Magnussen: 1:22. 574

9) Logan Sargeant: 1:22.755

10) Lewis Hamilton: 1:22.783

17:29

Lewis Hamilton klaagt over de radio over het gebrek aan snelheid tegenover die van zijn teamgenoot George Russell. Hij vraagt aan zijn engineer of hij naar binnen mag rijden om zijn set-up te veranderen, maar die geeft aan dat hij daarmee de rest van de vrije training zou gaan verliezen. Hamilton besluit door te rijden. 

17:21

Tijdens de eerste vrije training zagen we vooral de harde band. Hiermee werden uiteindelijk ook de snelste tijden mee gereden. Tijdens de tweede vrije training zien we vooral de medium band voorbij komen. De snelste tijd is momenteel door Carlos Sainz gereden op medium, in een tijd van 1:21:565.

17:10

We gaan weer van start! Het licht staat op groen en er staan een heleboel auto's in de pitlane te wachten om weer weg te rijden. Carlos Sainz gaat voorop. 

17:05

Rode vlag!

Lance Stroll staat stil langs de baan en meld een motorprobleem op de radio. Dit is heel erg balen voor hem, aangezien hij in de eerste training niet heeft gereden. Ze proberen vanuit de garage de auto nog te herstarten, maar vooralsnog zonder succes. 

 

17:02

Het licht in de pitstraat staat op groen, wat betekent dat de tweede training van start is gegaan! In de eerste training bestond de top drie uit Verstappen, Sainz en Perez. De Alpha Romeo van Valtteri Bottas gaat als eerst naar buiten, gevolgd door Lance Stroll. Hij heeft de eerste training niet gereden omdat Drugovich plaats mocht nemen in de Aston Martin. 

16:55

Niet alleen Charles Leclerc en Carlos Sainz hebben een speciale helm dit weekend, maar ook Max Verstappen heeft voor dit weekend een speciaal ontwerp. Hiermee kijkt hij terug naar zijn tijd in het karten en heeft hij ook inspiratie opgedaan van de helmen van zijn vader destijds. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Verstappen.com (@verstappencom)

 

16:50

Welkom bij dit liveblog! Het is tijd voor de tweede vrije training van de Grand Prix van Italië. Het komende uur houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alles wat er op de baan gebeurt.

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden