Carlos Sainz snelste in VT2, Verstappen vierde

door Zus Veldkamp
Ferrari Singapore VT1 2022

Carlos Sainz is de snelste in de tweede vrije training van de Grand Prix van Singapore. Hij wordt gevolgd door Charles Leclerc en George Russell. Max Verstappen moet het doen met een vierde plek, na veel problemen met zijn auto. De Nederlander heeft het grootste gedeelte van de vrije training in de pitbox gestaan. 

--liveblog gesloten--

Het verslag van VT2 voor de Grand Prix van Singapore verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

16:05

En dit is dan de einduitslag:

16:00

De vlag hangt inmiddels uit en er zijn nog maar een aantal coureurs bezig met een getimed rondje. 

15:56

Met nog vier minuten te gaan is Verstappen weer naar buiten gestuurd. Alleen Tsunoda staat in de pits. De rest is op de softs naar buiten. 

15:50

Verstappen heeft drie rondes op de harde band kunnen rijden en staat nu al enige tijd stil in de pitbox. Het lijkt er niet op dat de Nederlander nog veel rondes kan rijden met nog 10 minuten op de klok.

15:48

De sessie van Yuki Tsunoda is vroegtijdig beëindigd door een probleem met zijn brandstof systeem. Pierre Gasly is na de brand weer in de auto gestapt.

15:46

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

15:42

Schade aan de auto van Pierre Gasly. De luchtuitlaat en rollhoop hebben in de fik gestaan. De brandblusser moest eraan te pas komen en Gasly moest uit de auto springen.

15:40

Met nog twintig minuten te gaan is dit de top 3:

1) Carlos Sainz 1:42.587

2) Charles Leclerc +0.295

3) George Russell +0.324

15:35

De snelste sectoren zijn in handen van Valtteri Bottas, Lewis Hamilton en Carlos Sainz. Vooral de snelle sector van Bottas is opvallend, hij heeft het de laatste paar races moeten doen met uitvalbeurten.

15:32

Charles Leclerc en Sergio Pérez zijn weer de baan op. De ronde van Pérez was verre van een schone ronde. Hij raakte een aantal keer de muur en dus is de Mexicaan weer naar binnen om de auto te laten controleren. 

15:28

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

15:21

Verstappen is dan eindelijk de baan op, hij kan beginnen aan zijn rondes. Pérez en Leclerc staan allebei nog binnen. 

15:15 

Er is nu een kwartier voorbij en dit is de top 3:

1) Lewis Hamilton 1:43.668

2) Carlos Sainz +0.042

3) Fernando Alonso +0.703

15:12

Iedereen heeft al een rondje op de baan gereden behalve Sergio Pérez, Max Verstappen en Charles Leclerc. Aan die auto's wordt nog steeds gesleuteld.

15:08

Er schieten veel coureurs rechtdoor bij bocht 14. Dit zorgt voor de nodige gele vlaggen. Het verloopt dus nog niet soepel voor de coureurs in die bocht. 

15:06

De riemen van Nicholas Latifi zitten niet lekker. Hij klaagt over de boardradio dat hij niet goed vast zit en dus niet comfortabel in de auto zit. Hij komt dan ook naar binnen om dat aan te laten passen.

15:00

De lampen staan op groen en de coureurs mogen de baan op! We zien dat aan de auto's van beide Red Bull coureurs en Charles Leclerc nog gesleuteld wordt. Verder is de baan heel mooi verlicht door de kunstlichten. 

14:55

De helm van Sebastian Vettel is een hele speciale voor de Grand Prix van Singapore. De helm is geverft met de zwartste verf die er bestaat en verder is de helm versiert met zijn logo, een regenboog en een peace teken. Die zijn dan weer in de felle kleuren van de regenboog gekleurd. Zie het resultaat hieronder!

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

14:52

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

14:50

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training van de Grand Prix van Singapore! Tijdens de eerste vrije training was Lewis Hamilton de snelste, maar hij werd op de voet gevolgd door Max Verstappen. Wie is tijdens deze vrije training de snelste op de baan?

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden