VT3 GP Singapore: Leclerc snelste in natte en korte training

door Coert Gillissen
ferrari singapore leclerc 2022

Charles Leclerc zet de snelste tijd neer in een verregende derde vrije training. Het Marina Bay Street Circuit was het eerste half uur te nat waardoor de baan pas met 30 minuten te gaan werd vrijgegeven. De kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore start om 15:00u Nederlandse tijd.

- LIVEBLOG AFGESLOTEN -  

Update 13:05

De top tien ziet er als volgt uit:

1) Charles Leclerc, 1:57.782
2) Max Verstappen, +0.526
3) Carlos Sainz, +1.066
4) Fernando Alonso, +1.647
5) Sergio Pérez, +1.744
6) Lance Stroll, +2.591
7) Esteban Ocon, +3.129
8) Sebastian Vettel, +3.225
9) George Russell, +3.228
10) Daniel Ricciardo, +3.254

Update 13:00

De geblokte vlag wordt gezwaaid en de laatste training van het weekend zit er op. Leclerc sluit de trainingen af als snelste, voor Verstappen en Sainz.

Update 12:58

Een crash vlak voor de kwalificatie is funest voor je race, en dat weten de coureurs! Er zijn slechts een paar gele vlaggen gezwaaid voor een doorgeschoten wagen.

Update 12:50

Met uitzondering van Hamilton en Latifi zijn alle coureurs nu op de baan, die rap opdroogt. De meeste rijders gebruiken ondertussen ook de intermediates, maar er worden weinig representatieve tijden gezet. 

Update 12:45

Verstappen zet gelijk de snelste tijd neer, al is zijn rondetijd boven de twee minuten. 

Update 12:40

Ondertussen krijgt Gasly gezelschap van steeds meer collega's. Alle coureurs op de baan rijden op de full wets, met uitzondering van Max Verstappen. De kampioenschapsleider pakt meteen de intermediates

Update 12:33

De pitlane is open en coureurs zitten in hun wagens, maar het duurt even voordat één van hen het aandurft om naar buiten te gaan. Pierre Gasly verbreekt de stilte met zijn Alpha Tauri!

Update 12:25

Over vijf minuten gaat de pitlane exit open. Op dat moment zijn er nog 30 minuten te gaan in de sessie. 

Update 12:15

De regen is inmiddels gestopt. Marshalls zijn nu hard bezig om de baan droger te vegen. Hopelijk zien we binnen niet al te lange tijd actie op de straten van Singapore!

Update 12:10

Hoewel de pitlane gesloten is, rijdt er toch een wagen de baan op! Het is natuurlijk Bernd Maylander in de Safety Car. Had hij misschien beter in een boot kunnen doen, zo nat ziet de baan er nog uit.

Update 12:00

De sessie begint op tijd, maar de pitlane blijft gesloten: voorlopig geen auto's op de baan. Het regent nog stevig door, dus waarschijnlijk duurt het nog enige tijd voordat het licht in de pitlane op groen springt.

Update 11:55

Het Marina Bay Circuit in Singapore of een typische Nederlandse herfstdag? 

Update 11:50

Volg VT3 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 11:45

Welkom bij het liveblog van de derde vrije training van de Grand Prix van Singapore! De sessie vindt plaats op een zeiknatte baan, want kort voor de training kwam het hemelwater met bakken uit de lucht. Houden alle coureurs hun auto heel?

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden