Lorenzo doorbreekt Marquez-heerschappij op de Sachsenring

180713_DUI_Ducati

Marc Marquez is ‘king of the Ring’, met acht opeenvolgende zeges op de Sachsenring. De hegemonie van de regerend wereldkampioen werd op de eerste dag van de Duitse MotoGP echter verstoord. Niet de Honda-coureur sloot de trainingen af met de snelste tijd, maar zijn aanstaande teamgenoot Jorge Lorenzo, nu nog op Ducati.

Lorenzo was niet de enige Ducati die snel was op de meer dan uitdagende Sachsenring: Danilo Petrucci zette de tweede tijd neer – ook heel verrassend, omdat het erg warm is en Petrucci een van de zwaarste rijders is – en Andrea Dovizioso de vierde. Tussen hen ingeklemd staat Andrea Iannone op de voorlopig derde tijd. De Suzuki-rijder was in de ochtendsessie nog de snelste.

Marquez komt ‘pas’ op de vijfde plaats. Op zich is dat geen reden tot zorg (voor Marquez-fans). De Spanjaard was duidelijk meer bezig met de afstelling voor de race van zondagmiddag dan met een enkele snelle rondetijd. Hij reed 27 ronden, waarvan 19 ronden achter elkaar op een medium-harde voor- en achterband en de laatste run op een harde voorband.

Bradl vervangt Morbidelli

180713_DUI_morbidelli
Morbidelli probeerde het, maar bleek te veel last te hebben van zijn sleutelbeenbreuk op de veeleisende Sachsenring. Foto: MotoGP.com

Over een plaats bij de top 10, wat na de derde training recht geeft op rechtstreekse plaatsing voor de tweede kwalificatieronde (Q2), hoeft Marquez zich voorlopig geen zorgen te maken. Wie dat wel moeten zijn Valentino Rossi (zeventiende), Johann Zarco (achttiende) en Dani Pedrosa (twintigste). De Spanjaard, die gisteren zijn afscheid van de MotoGP aankondigde, bleef Honda-testrijder Stefan Bradl maar net voor. De Duitser werd last minute opgeroepen om Franco Morbidelli te vervangen. De Italiaan had groen licht gekregen van de artsen om weer te rijden na zijn sleutelbeenbreuk van twee weken geleden in Assen, maar al halverwege de eerste training bleek dat te optimistisch.

Honda-teammanager Alberto Puig liet tijdens een persconferentie op de Sachsenring doorschemeren dat HRC Dani Pedrosa een rol als testrijder heeft aangeboden. “Maar het is aan Dani om te bepalen wat hij wil.”

Oettl snel in Moto3

Op zijn thuiscircuit was Phillipp Oettl de snelste coureur in de Moto3. De Duitser, winnaar in Jerez, bleef Tony Arbolino en Jorge Martin voor. Vicente Perez, die de afgelopen week aan de kant gezette Belg Livio Loi vervangt, reed een heel behoorlijke 24e tijd.

Vierge leidt de dans in Moto2

In de Moto2 liet Xavi Vierge de snelste tijd noteren, voor Alex Marquez en Marcel Schrötter. Bo Bendsneyder was opnieuw ver achterin te vinden, op de 24e plaats.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen