Loris Hezemans debuteert foutloos op Phoenix

GettyImages-1306913846-1

Het oval-debuut van Loris Hezemans in de NASCAR Xfinity-series van afgelopen zaterdag is uitstekend verlopen. De Nederlander mocht instappen, maar zonder voorbereidende training of kwalificatie. Door de coronamaatregelen in Amerika is er besloten alleen te racen, wat het debuut van Hezemans nog een stuk spannender maakte. 

Hezemans vertelt Grand Prix Radio dat hij blij is met zijn oval-debuut: "Het was een super ervaring, mijn eerste keer met een Xfinity-auto op een oval." Ook al was het voor veel mensen al knap genoeg dat Hezemans instapte, toch vond de Nederlander dat er nog een stuk meer uit te halen viel: "We hadden eigenlijk vanaf het begin van de race al heel veel onderstuur. Tijdens de pitstops probeerden we het nog op te lossen maar dat lukte helaas niet. Vanaf dat punt was het eigenlijk zonder schade de finish proberen te halen." Dat lukte de Nederlander, die eind mei zijn tweede Xfinity wedstrijd hoopt te gaan rijden. Eerst staat op 15 mei de eerste ronde van de EuroNascar op het programma, in Valencia. Vervolgens rijdt Hezemans op 29 mei op de Charlotte Motor Speedway zijn tweede Xfinity wedstrijd.

"Hezemans deed alles wat hij moest doen"

Volgens Rick Winkelman was er maar één ding echt belangrijk voor Hezemans: finishen zonder problemen. En dat is ook precies wat er gebeurde. De Nederlander startte als veertigste en finishte uiteindelijk op plaats nummer eenendertig. Volgens Winkelman deed Hezemans alles goed wat hij moest doen: "Hij reedt een solide race, had geen goede auto, maar het ging er vooral om dat hij zonder problemen de wedstrijd zou uitrijden."

Lees ook: Kyle Larson maakt NASCAR-comeback compleet

Lees ook: Loris Hezemans van start in NASCAR Xfinity Series 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden