Loris Hezemans van start in NASCAR Xfinity Series

vlcsnap-2021-03-08-23h00m33s157

Loris Hezemans komt zaterdag in actie in de NASCAR Xfinity Series op de Phoenix Raceway. De Nederlander zal in 2021 in ieder geval twee races rijden voor Reaume Brothers Racing. Hezemans heeft eerder in 2019 al eens een Xfinity race gereden, maar zal zaterdag zijn debuut maken op een oval in de klasse onder de NASCAR Cup Series.

Op 13 maart stapt Hezemans zonder training in de auto van Reaume Brothers Racing. Het zal in Phoenix een ander weekend zijn dan gewend. Vanwege corona zullen er geen vrije training en kwalificatiesessie plaatsvinden. “Het is aankomen, in de auto gaan zitten “gentlemen start your engines” horen en hopen dat je het einde haalt”, laat de Hezemans  weten in een interview met Rick Winkelman voor Grand Prix Radio.

NASCAR Cup Series licentie

“Een Nederlander in het wilde westen tegen de Amerikanen”, noemt Winkelman het avontuur van Hezemans. De 23-jarige Amsterdammer werd in 2019 NASCAR Whelen Euro Series-kampioen en is nu bezig zijn NASCAR Cup-licentie te behalen. Het allerhoogste niveau van NASCAR behaal je niet zomaar. “Om dat te halen maakt het niet uit of je Lewis Hamilton bent of Max Verstappen. Je moet altijd beginnen op een kleine oval”,  laat Hezemans weten.

PHX_NCS_Start_030720-700x467
NASCAR Xfinity Series op de Phoenix Raceway 7 maart 2020 © NASCAR Chris Graythen/Getty Images

Van de kleine oval werk je door tot de super speedway in de Xfinity Series, dit is een stapje onder de NASCAR Cup Series. “Op een gegeven moment zeggen ze: 'Oké we hebben gezien dat je zonder problemen kunt rijden. Zonder mensen in de weg te zitten en crashes te veroorzaken.' Dan geven ze je een licentie voor bepaalde races in de Cup Series en zo kun je dan weer verder”, gaat Hezemans verder.

Doel NASCAR Cup Series in 2022

Hezemans is dit jaar van plan om een aantal Xfinity races te rijden. Een tweede race op een oval staat al gepland voor 29 mei op de Charlotte Motor Speedway. Het doel van Hezemans is om in 2022 een aantal races te rijden in de Cup Series, het hoogste niveau van NASCAR.

Hij geeft aan dat hij eerst maar eens heel door de race op de Phoenix Raceway moet zien te komen. “Belangrijkste is de kop erbij houden. Zorgen dat ik niemand in de weg rijd, geen crashes veroorzaak en zorgen dat ik aankom en ervaring probeer op te doen”, sluit Hezemans af.

Zaterdagavond, rond 23.40 uur Nederlandse tijd is Nascar Xfinity Race en is live te zien op Ziggo Sport.

Lees ook: Kyle Larson maakt NASCAR-comeback compleet
Lees ook: William Byron pakt verrassende NASCAR-zege in Miami

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden