Luchtkwaliteit Singapore aangemerkt als ongezond

1920x1080-Grand-Prix-van-Singapore-2018

Bosbranden in Indonesië en de aanhoudende droogte zorgen ervoor dat de luchtkwaliteit in Singapore door de regering in de week voor de Grand Prix is aangemerkt als ongezond. Vooralsnog heeft de verslechterde luchtkwaliteit geen gevolgen voor de Formule 1. De metingen geven aan de lucht dicht tegen de ondergrens zit van wat wordt gekwalificeerd als ongezond.

In hun rampenplan hebben de organisatoren in Singapore rekening gehouden met dit scenario. "Het plan is opgesteld met aandeelhouders, overheidsinstanties en de Formule 1. In het geval dat smog problemen veroorzaakt voor de volksgezondheid, het zicht belemmert of operationele problemen veroorzaakt, dan zal Singapore GP nauw samenwerken met de relevante instanties voordat er een beslissing wordt genomen over het evenement", schrijft de organisatie van de Grand Prix in een mail naar het Franse persbureau AFP.

Verstappen tweede

Komend weekend wordt op het Marina Bay Street Circuit de twaalfde editie van de Singaporese Grand Prix verreden. Afgelopen seizoen won Lewis Hamilton de race voor de vierde keer. Op het podium kreeg hij gezelschap van Max Verstappen en Sebastian Vettel.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden