Lunchnieuws Hongarije 22 juli

M37008

› Nico Rosberg tekent nieuw contract
› Vettel kritisch over elektronische detectie
› Hamilton snelste in eerste vrije training GP Hongarije

Nico Rosberg tekent nieuw contract

De kampioenschapsleider in de Formule 1 blijft ook in 2017 en 2018 voor Mercedes rijden. Dat heeft hij vanochtend via Twitter bekendgemaakt. Zijn contract zou aan het eind van dit seizoen aflopen. Rosberg kwam in 2010 bij Mercedes in dienst en won sindsdien negentien races voor de Duitse renstal.

Vettel kritisch over elektronische detectie

De elektronische detectie die dit weekend geïntroduceerd worden in Hongarije, kan rekenen op kritische geluiden van de coureurs. Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel uitte tegenover Autosport.com forse kritiek: “Het is de schuld van de FIA dat ze circuits bouwen waar het sneller is om naast de baan te rijden dan op de baan. Het is teleurstellend.”

Daniil Kvyat is het eens met Vettel. “Leg er gewone kerbstones neer en de elektronische systemen zijn overbodig. Nu we sensoren hebben is het maar de vraag of ze correct werken, of dat ze alles ‘verkloten’,” aldus Kvyat. “Ik vertrouw meer op mijn ogen dan op sensoren.” Jolyon Palmer is anderszijds positiever over de detectie "Ik zou liever een echte grens zien, maar het is goed dat het er is."

Uitslag eerste training GP Hongarije

Lewis Hamilton was de snelste tijdens de eerste vrije training op de Hungaroring. Op een opdrogende baan begonnen de coureurs behoudend aan de sessie die verder niet veel noemenswaardige incidenten kende.

Max Verstappen werkte een solide sessie af en kwam tot de zesde tijd. Hij reed enkel op de zachte compound van Pirelli.

Uitslag training 1 voor de GP van Hongarije

Foto: Mercedes

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen