Magnussen: 'Ik wil echt bij Haas blijven'

KM-candid-I-759

Ook Romain Grosjean en Kevin Magnussen hebben inmiddels een deel van hun salaris ingeleverd, zo meldt het Deense dagblad BT.  In het interview dat het Deense medium had met Magnussen, vertelt de coureur over zijn aflopende contract bij het team van Haas.

"Ik houd in de gaten wat er op de driversmarket gebeurt", vertelt Magnussen. Zijn contract loopt, net als dat van de meeste andere coureurs, eind dit jaar af. De Deen hoopt dan ook op contractverlenging.

"Ze (Haas red.) hebben een optie voor mij en het zou me goed uitkomen als ze die verzilveren. Haas is een geweldige plek om te zijn en met het budgetplafond dat in 2021 wordt ingevoerd, kunnen we dichter bij de top komen. Er is ook besloten dat iedereen in 2021 doorgaat met de 2020-modellen, dus het is ook logisch om met dezelfde coureurs door te gaan."

"Ik wil echt bij Haas blijven", voegt Magnussen toe. Toch maakt de Deen zich wel zorgen. De huidige situatie zorgt er namelijk voor dat de teams onder financiële druk komen te staan. Als dat zou betekenen dat het essentieel wordt om als coureur persoonlijke sponsors te regelen die een bijdrage aan het budget kunnen leveren, is het volgens Magnussen einde oefening. "Als er voor de stoelen betaald moet worden, ben ik er niet meer."

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen