Manor in 2016 met motoren van Mercedes

Manor_Bahrein

Het Manor Marussia F1 team komt volgend seizoen aan de start met motoren van Mercedes. Dat heeft Mercedes donderdag bekendgemaakt in een persbericht. Sinds de introductie van de nieuwe generatie motoren heeft Mercedes-Benz de Formule 1 gedomineerd.

Manor zal gebruikmaken van de services van Mercedes en krijgt brandstoffen van Petronas. In combinatie met versnellingsbakken van Williams zal Manor volgend seizoen een belangrijkere rol kunnen spelen en wellicht de stap maken naar de middenmoot.

Manor teambaas John Booth is zeer tevreden met Mercedes als motorenleverancier: "Ik ben blij om bekend te mogen maken dat Mercedes vanaf 2016 en daarna onze nieuwe partner is op het gebied van motoren. Er speelden meerdere factoren mee in de keuze voor Mercedes om onze ambities in de toekomst waar te maken."

Booth kijkt met vertrouwen uit naar een nieuw seizoen na de financiële moeilijkheden waar het team in verkeerde. "2015 stond voor ons in het teken om onze heropbouwen van ons team. Met het potentieel dat we zien voor onze auto van 2016 kunnen we met de Mercedes-motor veel progressie maken volgend seizoen", aldus Booth.

Het voormalig Russische team rijdt momenteel met motoren van Ferrari. De deal van Manor met Mercedes hing al een tijdje in de lucht. Zo krijgt Mercedes in één klap een B-team en heeft Manor een goede basis om te verkopen aan coureurs met budget.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden