Marc Marquez tekent voor twee jaar bij

180226_Marquez

MotoGP-wereldkampioen Marc Marquez heeft zijn contract bij Honda met twee jaar verlengd. Dat betekent dat de 25-jarige Spanjaard ook in 2019 en 2020 zal uitkomen voor de Japanse renstal. Marquez is nu bezig aan zijn zesde seizoen bij het Repsol Honda-fabrieksteam.

Na wereldtitels in de (toen nog) 125cc in 2010 en Moto2 in 2012 maakte Marquez in 2013 de overstap naar de MotoGP. In zijn eerste seizoen in de koningsklasse werd hij meteen wereldkampioen. Het jaar erna verdedigde hij zijn titel met succes. Ook in 2016 en 2017 werd Marquez wereldkampioen, waardoor hij op 25-jarige leeftijd de jongste ooit is met vier MotoGP-titels op zijn naam.

“De keuze om voor twee jaar bij te tekenen, was niet zo moeilijk”, zegt Marquez. “Ik heb het erg naar mijn zin bij Honda. Het team en de fabriek doen er alles aan om me van het beste materiaal te voorzien. De eerste twee tests van dit jaar zijn veelbelovend en met deze contractverlenging kan ik me volledig focussen op het racen en resultaat.” Vanaf donderdag (1 maart) is de laatste driedaagse preseason test, in Qatar waar op 16 maart het seizoen 2018 officieel begint.

Yoshishige Nomura, president van de Honda Racing Corporation (HRC), zegt blij te zijn dat Marquez aan boord blijft. “Dat is een blijk van wederzijds vertrouwen. Marc heeft ons al veel mooie successen gegeven en gezien zijn leeftijd verwachten we veel van de toekomst.”

Ook het contract van Marquez’ teamgenoot Dani Pedrosa loopt aan het eind van dit seizoen af.

Foto: Repsol Honda

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen