Marc VDS-teammanager Bartholemy treedt tijdelijk terug

180519_FRA_Bartholemy

Michael Bartholemy heeft zijn functie van teammanager van het Estrella Galicia Marc VDS-team in elk geval voor de rest van de Franse MotoGP neergelegd. Bartholemy besloot daartoe nadat in Jerez twee weken geleden serieuze beschuldigingen van verduistering en fraude werden geuit. Het zou gaan om miljoenen. Marc VDS komt in de MotoGP uit met Franco Morbidelli en Tom Lüthi, in de Moto2 met Alex Marquez en Joan Mir en in de Moto3 met Aron Canet en Alonso Lopez.

De beschuldigingen aan het adres van Bartholemy werden geuit door oud-medewerkster Martina Rossi (tevens de vriendin van Moto2-rijder Sam Lowes), die onlangs door Bartholemy werd ontslagen. Vanwege de beschuldigingen werd Bartholemy afgelopen week door teameigenaar Marc Van der Straten ontslag aangezegd.

“Dat ontslag heb ik uiteraard aangevochten, omdat het nergens op gebaseerd is en bovendien onrechtvaardig en onacceptabel”, laat Bartholemy in een verklaring weten. “Aan het verzoek om facturen ter waarde van nog geen 24.000 euro te verklaren, heb ik moeiteloos voldaan. Elk voorstel om er samen op een redelijke manier uit te komen, is door Van der Straten afgewezen.”

“Ik had het hele team stil kunnen leggen – die macht en dat recht heb ik – maar de situatie escaleren is niet goed voor het team, voor de sponsors, voor de rijders en voor de sport als geheel, dus die uiterste stap heb ik niet willen zetten. Om nog enige kans te houden het conflict in den minne op te lossen, treed ik tijdelijk terug, in elk geval voor de duur van de Franse Grand Prix. Als we er in goed overleg niet uitkomen, zie ik mij genoodzaakt de zaak aan een rechter voor te leggen. Ik heb alle vertrouwen in de uitkomst daarvan.”

Foto: MotoGP.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen