Marchionne geeft Raikkonen ‘wake-up call’

Raikkonen

Ferrari-teambaas Sergio Marchionne wil dat zijn coureur Kimi Raikkonen meer toewijding toont. Daarmee geeft hij tegenover het Finse C More een duidelijke ‘wake-up call’ aan de Finse coureur, die momenteel vijfde staat in het rijderskampioenschap met 83 punten. Red Bull-coureur Daniel Ricciardo staat vierde met 107 punten.

“We hebben Raikkonen nodig om het constructeurskampioenschap te winnen”, aldus de Ferrari-topman tegenover de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport, “maar er zijn dagen dat hij wat traag oogt”.

Volgens Marchionne staat de positie van de Fin niet onder druk. Dit ondanks recente geruchten dat Max Verstappen of Fernando Alonso in de race zouden zijn om hem te vervangen bij de stal uit Maranello. “We hebben geen contact opgenomen met Red Bull over Verstappen en we hebben geen interesse in Alonso”, aldus Marchionne afgelopen weekeinde in Oostenrijk.

Over kampioenschapsleider Sebastian Vettel zijn ze bij de Scuderia ondertussen meer dan tevreden. Zowel Kimi Raikkonen als zijn teammaat Sebastian Vettel hebben een aflopend contract bij de Scuderia, maar Marchionne heeft aangegeven niet eerder dan in september een besluit te nemen over de rijders voor volgend seizoen.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden