Marcus Armstrong winnaar van F2 sprintrace in Imola

10-saturday-monza

Marcus Armstrong heeft de Formule 2 Sprintrace gewonnen. Na een slechte start van de polesitter Logan Sargeant kon Armstrong er gemakkelijk langs en heeft de rest van de sprintrace aan de leiding gelegen. Jehan Daruvala en Dennis Hauger zijn achter hem gefinisht. 

Al voor de start was er een uitvaller, Amaury Cordeel, die onderweg naar de grid tegen de muur reed. Vervolgens was het tijd om te starten, wat voor Logan Sargeant niet al te best ging. Hij viel vanaf P1 terug naar P6 en hierdoor kom Armstrong gemakkelijk doorstromen naar de eerste plek, waar hij sinds ronde 1 aan de leiding heeft gelegen. 

Drie uitvallers

De sprintrace kende drie uitvallers. Al voor de start viel Cordeel uit. Halverwege mocht de Safety Car in actie komen. David Beckmann werd in de rondte getikt door Clément Novalak. Beckmann kon niet meer verder en Novalak kon de pits in voor een nieuwe voorvleugel. In ronde 10 werd de Virtual Safety Car ingezet. Ralph Boschung moest zijn auto langs de kant stilzetten, even daarvoor werd hij al ingehaald door Felipe Drugovich en Théo Pourchaire. 

Moeite bij Jüri Vips en Dennis Hauger

Even leek het dat Dennis Hauger P2 zou gaan pakken, maar na de Virtual Safety Car kwam hij niet meer in de buurt van Daruvala. Met nog maar vijf rondes te gaan bleek ook nog eens zijn sidepod los te zitten, hij kon wel verder rijden wat hem wel veel snelheid kostte. Hauger moest aan het einde zelfs nog uitkijken voor Roy Nissany die naar hem toegekropen was. 

Jüri Vips behaalde gisteren nog pole position, maar had geen goede sprintrace. Vanaf de tiende positie zakte hij helemaal terug naar de negentiende plek. Hij is uiteindelijk vijftiende geëindigd met de snelste raceronde op zak. Zondag start hij vanaf de eerste plek, wat zijn eerste pole positon in de Formule 2 is. 

Lees ook: Hero or Zero: VT2 en sprint Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: Sergio Pérez: 1-2 zou ideaal zijn

Lees ook: Verstappen wint de sprintrace van de GP van Emilia-Romagna

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden