Marko: ''Als Albon niet presteert, gaan we verder kijken''

Albon-Helmut-Marko

Helmut Marko heeft aangegeven dat normaal gesproken Max Verstappen en Alexander Albon ook volgend jaar de coureurs zijn van Red Bull Racing. Alleen wanneer Albon niet naar behoren presteert, wordt er naar andere opties gekeken.

De Thai kent een moeilijk seizoen tegen Verstappen en zijn resultaten zijn niet over naar huis te schrijven in vergelijking met die van de Nederlander. De positie van Albon bij het team van Red Bull Racing, is een onderwerp waar vaak over wordt gesproken. Vooralsnog heeft Albon de beste papieren om volgend jaar te rijden voor Red Bull Racing.

''Als Albon naar behoren presteert, dan blijft hij waar hij zit", vertelt Marko aan LAOLA1. Als Marko gevraagd wordt naar andere opties zoals Sergio Perez en Nico Hulkenberg, zegt hij het volgende: "Als Albon niet naar behoren presteert, pas dan zullen we overleggen en kijken welke goede coureurs er nog meer op de markt zijn. Maar momenteel is dat niet aan de orde."

Vrijdag maakte Honda bekend na 2021 te stoppen in de Formule 1. Red Bull moet voor Red Bull Racing en AlphaTauri op zoek naar een motorleverancier voor 2022. Marko geeft aan dat het niet zeker is dat Red Bull in de Formule 1 blijft, ondanks het nieuwe Concorde Agreement.

''Wij kunnen dat contract jaarlijks opzeggen. Aan het eind van elk jaar is er een optie om eruit te stappen. Dat heeft niet onze prioriteit. We gaan het bekijken en zullen de feiten naast elkaar leggen, dan zal Mateschitz een beslissing gaan maken'', besluit de Oostenrijker.

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen